Her er Skattesagskommissionens afgørelse

DOKUMENTATION: Skattesagskommissionen har afleveret sin rapport om forløbet i forbindelse med Skat Københavns behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag. Se hovedpunkterne i afgørelsen her. 

Mandag formiddag afleverede Skattesagskommissionen sin endelige rapport til justitsminister Mette Frederiksen (S). 

Kommissionen, som blev nedsat af daværende justitsminister Morten Bødskov (S) i december 2011, har haft til opgave at undersøge og redegøre for forløbet i forbindelse med Skat Københavns behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks private skattesag. Kommissionen har blandt andet undersøgt, om Skatteministeriets top har søgt at påvirke behandlingen og afgørelsen af skattesagen.

Desuden har kommissionen undersøgt, hvorvidt personer uden for Skat har været involveret i behandlingen af skattesagen, samt om der er videregivet fortrolige oplysninger fra skattesagen. 

Kommissionen konkluderer: 
- at en embedsmand er gået for tæt på behandlingen af den konkrete skattesag,
- at to embedsmænd har brudt deres tavshedspligt,
- at der har været en alvorlig lækage til pressen,
- at der er afgivet urigtige oplysninger til Folketingets Ombudsmand.

På et enkelt punkt har kommissionen ikke foretaget ansvarsvurderinger. Det drejer sig om den del af sagen, der handler om korrespondance mv. mellem myndighederne og Folketingets Ombudsmand, hvor kommissionen alene har redegjort for det faktiske begivenhedsforløb.

Læs hele beretningen her: Skattesagskommissionens beretning

,

Forrige artikel Rød blok skal erobre 165.000 blå vælgere Rød blok skal erobre 165.000 blå vælgere Næste artikel Thorning: Beklageligt at skatte-læk ikke bliver opklaret  Thorning: Beklageligt at skatte-læk ikke bliver opklaret