Her er regeringens pensions-pakke

DOKUMENTATION: Regeringen forlænger skatterabat på kapitalpensionen og gør det favorabelt enten at opsige eller omlægge en opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Det er essensen af den nye pensions-pakke.

Regeringens nye pensions-pakke indeholder to elementer.

For det første indeholder den en forlængelse af mulighederne for at omlægge kapitalpensioner til alderspensioner med en skatterabat på 2,7 pct. i 2015.

For det andet tilbydes alle over 60 år med en pensionsopsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), at opsparingen kan udbetales i 2015 med en skatterabat på 2,5 pct. Der åbnes samtidig mulighed for, at personer over 60 år kan vælge at betale skatten inkl. skatterabat og lade opsparingen fortsætte i LD. Når pengene udbetales fra LD, vil der ikke skulle betales skat.

 

Mulighed for at få rabat ved hævning af opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD):

• Udspillet betyder, at personer, der er fyldt 60 år, fra den 1. april 2015 vil kunne bede om at få udbetalt deres opsparing i LD med en skatterabat på 2,5 pct.

• Alternativt kan personer, der er fyldt 60 år, vælge at betale skatten på deres LD opsparing i 2015 inkl. skatterabat, men lade opsparingen fortsætte i LD. Ved udbetaling vil beløbet være skattefrit.

• Normalt beskattes udbetalingen af LD-opsparing med ca. 40 pct. Med udspillet kan der opnås en beskatning på ca. 37,5 pct.

• Skatterabatten betyder, at for en person med en opsparing i LD på fx 125.000 kr., vil udbetalingen vokse med 3.125 kr. Det svarer til en forøgelse af udbetalingen efter skat på godt 4 pct.

• Rabatten kommer også til at gælde for personer, der fylder 60 år i 2016 eller senere. Fylder man fx 60 år i løbet af 2016, vil man kunne få udbetalt eller omlægge sin pensionsopsparing i LD med rabat, hvis man vælger at få den udbetalt inden for et år.

• Skatterabatten gælder også for personer, som har fået ret til udbetaling af pensionsopsparingen i LD inden de fylder 60 år. Det gælder fx personer, der har fået tilkendt førtidspension mv. For at få rabatten skal man vælge at få udbetalt sin opsparing i LD inden for et år fra det tidspunkt, hvor man har opnået ret til at få pensionen udbetalt.

• Udbetalingen af opsparingen foregår via kontakt til Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), www.ld.dk.

Forlængelse af ordningen med rabat ved udbetaling af kapitalpension eller omlægning af kapitalpension til alderspension:

• Udspillet betyder, at den gældende skatterabatordning ved omlægning eller udbetaling af kapitalpensioner forlænges, så den også gælder i hele 2015.

• Normalt skal der betales en afgift på 40 pct. ved udbetaling af en kapitalpension.

• Personer, der vælger at omlægge en kapitalpensionsordning vil kunne få en rabat på 2,7 pct. af opsparingen, hvis de vælger at omlægge ordningen til en
alderspension inden udgangen af 2015.

• Personer, der er fyldt 60 år og opfylder kravene til at få udbetalt deres kapitalpension, vil ligeledes få rabat på 2,7 pct. af udbetalingerne.

• For en person med en opsparet formue på kapitalpensionen på fx 125.000 kr., vil rabatten betyde, at udbetalingen vokser med 3.375 kr. Det vil typisk svare til en forøgelse af udbetalingen efter skat på 4,5 pct.

• Omlægningen af kapitalpension vil fortsat blive varetaget af det pensionsselskab mv., hvor man har placeret sin kapitalpensionsordning.

Kilde: Finansministeriet

Forrige artikel Her er Sveriges nye regering Næste artikel En god embedsmand skal være besværlig En god embedsmand skal være besværlig