Se hele listen: Ni kæmper om at blive Radikales EU-spidskandidat

I alt ni radikale har meldt deres kandidatur til at blive Radikale Venstres spidskandidat til EU-valget i 2024. Fristen for at melde sit kandidatur er lukket, og nu venter afgørelsen til september. Se den samlede liste her. 

Siden Radikales spidskandidat i Europa-Parlamentet, Morten Helveg Petersen, meddelte, at han ikke ønsker at genopstille til det kommende EU-valg i 2024, er det vrimlet med kandidater, der ønsker at stå øverst på partiets stemmeseddel. 

Fristen for at melde sit kandidatur er udløbet, og i alt har ni kandidater meldt sig ind i kampen.

Nu er det op til Radikales medlemmer at beslutte, hvem de ønsker, der skal stå øverst på partiets liste, når vælgerne skal sætte sit kryds i juni 2024. 

De seneste nye navne på listen er Jens Alstrup, der er kommuneformand for partiet i Aabenraa, og Nils Sjøberg, der har været stedfortrædende folketingsmedlem for Lotte Rod i perioden 2019-2020.

Listen over kandidater tæller også en række forhenværende folketingsmedlemmer, da Rasmus Helveg Petersen, Anne Sophie Callesen og Kathrine Olldag har meldt deres kandidatur. 

Se den fulde liste over kandidater her: 

Valget af spidskandidat finder sted på Radikales landsmøde i Nyborg 16.-17. september 2023.

{{toplink}}

Forrige artikel Først blev han banket på plads af partitoppen. Nu trækker formand i Konservatives vælgerforening sig efter kovending i Weiss-sag Først blev han banket på plads af partitoppen. Nu trækker formand i Konservatives vælgerforening sig efter kovending i Weiss-sag Næste artikel Ellemann fyrer sin departementschef Ellemann fyrer sin departementschef