Her er Koch-udvalgets anbefalinger

DOKUMENTATION: Carsten Koch-udvalget præsenterede tirsdag sin rapport med 39 anbefalinger til en ny beskæftigelsesindsats. Læs anbefalingerne her.

På et pressemøde tirsdag fremlagde Carsten Koch-udvalget sine endelige anbefalinger til en bedre indsats for ledige. Udvalgets rapport inderholder i alt 39 anbefalinger til en ny arbejdsmarkedsindsats for dagpengemodtagere.

"Vi afslutter i dag et stort og spændende arbejde med at udrede hele beskæftigelsesindsatsen for forsikrede ledige. Vi viser, at det er muligt at give ledige mere effektive og meningsfulde tilbud og samtidig øge den strukturelle beskæftigelse ved at omprioritere midlerne og målrette indsatsen til ledige, der har størst behov for hjælp," siger formanden for ekspertgruppen Carsten Koch i en pressemeddelelse.

Ekspertgruppen blev nedsat af regeringen i februar 2013 med den opgave at udrede beskæftigelsesindsatsen og komme med anbefalinger, som kan danne baggrund for en reform af beskæftigelsessystemet. 

Med de 39 anbefalinger peger gruppen blandt andet på behovet for en mere individualiseret indsats over for de ledige. Opkvalificeringen skal være mere målrettet, og der er behov for styrket fokus på virksomhedernes behov. Anbefalingerne indeholder også styrkede økonomiske incitamenter for beskæftigelsessystemet og mindre bureaukrati og proceskrav. 

Udvalgets anbefalinger holder sig inden for den nuværende økonomiske ramme på ca. 2,3 mia. kr. til den aktive indsats for forsikrede ledige. Ekspertgruppen skønner, at den samlede pakke på sigt vil kunne øge den strukturelle beskæftigelse med 3.500 personer. Det svarer til, at den offentlige saldo styrkes med knap 1 mia. kr.

Forrige artikel Aftalepartier: Erhvervsskolereformen er blot et skridt på vejen Aftalepartier: Erhvervsskolereformen er blot et skridt på vejen Næste artikel Nyt ekspertpanel skal forbedre den offentlige sektor