Her er Klimarådets medlemmer

RÅD: Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) har nu udpeget alle medlemmer til Klimarådet. Udover formand Peter Birch Sørensen, sidder tidligere formand for Klimakommissionen Katherine Richardson med i udvalget. Se alle medlemmer her.

Alle Klimarådets medlemmer er nu på plads. 

Foruden professor Peter Birch Sørensen, der blev udpeget som formand i december sidste år, har klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) nu udpeget de resterende seks medlemmer. 

Klimavismændene er udpeget på baggrund af deres høje klimafaglige niveau og brede ekspertise, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

De skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen kan sikre omstillingen til et samfund med lavere CO2-udledning på den billigste måde.

Rådet består af følgende medlemmer: 

  • Peter Birch Sørensen (formand), professor i økonomi ved Københavns Universitet og underviser pt. i miljø-, ressource- og klimaøkonomi.
     
  • Katherine Richardson, professor ved Københavns Universitet. Forsker i klimaforandringernes påvirkning af havmiljøet og er tidligere formand for Klimakommissionen.
     
  • Niels Buus Kristensen, institutdirektør ved Institut for Transport. Har blandt andet forsket i transportsektoren i relation til klimaudfordringen og er derudover tidligere medlem af blandt andet Trængselskommissionen.
     
  • Jette Bredahl Jacobsen, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Forsker bl.a. i miljøøkonomi, værdisætning, økonomi i naturnær skovdrift, klimaforandringer samt rammevilkår for skovbruget.
     
  • Poul Erik Morthorst, professor i energiøkonomi og forskningsspecialist ved DTU-Risø. Forsker blandt andet i integration af vindmøller i det danske varme- og energisystem, samt anvendelsen af instrumenter til regulering af energi- og miljøforhold.
     
  • Pia Frederiksen, sektionsleder og seniorforsker ved Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet. Beskæftiger sig primært med landbrugsområdet og landbrugssystemer samt sammenhængen med biobrændstoffer og bioenergi.
     
  • Jørgen Elmeskov, rigsstatiker hos Danmarks Statistik med stor erfaring inden for vækst og økonomisk politik, herunder samfundsøkonomi.

Forrige artikel SF: Klasseloftet er lagt i graven SF: Klasseloftet er lagt i graven Næste artikel Politikere bombarderes med spørgeskemaer Politikere bombarderes med spørgeskemaer