Her er den nye plan for Christiansborgs terrorsikring

BESKYTTELSE: Den rå, bornholmske granit beskytter i dag Christiansborg mod terror, men nu foreslår Folketinget i stedet at opstille en kæde af kugler i nordisk granit.

Folketinget er klar med en ny plan for terrorsikringen af Christiansborg.

Det skriver Politiken mandag.

Lige nu pryder en halvcirkel af bornholmske granitstykker Slotspladsen og udgør beskyttelsen af Christiansborg.

Granitstykkerne har stået på pladsen siden april 2013, og siden dengang har Folketinget arbejdet på at finde en mere langtidsholdbar løsning.

Den løsning tegner sig til at blive en halvcirkel af matslebne kugler i lys nordisk granit, der kommer til at være lidt over en meter høje. Prisen for anlægningen af den nye stenkæde kommer til at løbe op i 50 millioner, der skal betales af Folketinget og staten.

Beskytter mod fremmede køretøjer
Formålet med at opstille en kæde af sten er at forhindre, at køretøjer eller lignende kommer helt op til Christiansborgs mure og indgange som led i et terrorangreb. Med kæden sikrer man samtidig, at der stadig er fri adgang for alle gående, der gerne vil passere pladsen.

Det nye forslag har også betydning for området omkring Slotspladsen. Blandt andet bliver de nuværende holdepladser til turistbusser og taxaer flyttet væk og vil i fremtiden bliver henvist til parkering i Vindebrogade eller foran Finansministeriet i Slotsholmsgade.

Da Slotspladsen er ejet af Københavns Kommune, skal Folketingets forslag endeligt godkendes af kommunens Teknik- og Miljøudvalg. Udvalget skal behandle forslaget 20. juni, hvor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) forventer, at det vil blive vedtaget.

”Vi er ude i en løsning, som er nem, forståelig for folk og effektiv på det sikkerhedsmæssige område, og så er det ovenikøbet pænt. Så jeg synes, at man har løst opgaven rigtig godt,” siger Morten Kabell til Politiken.

Forrige artikel Sådan vil Klimarådet ændre afgifter Sådan vil Klimarådet ændre afgifter Næste artikel Klimarådet: Afgifter står i vejen for grøn omstilling Klimarådet: Afgifter står i vejen for grøn omstilling