Her er aftalen om kommunernes økonomi

ØKONOMI: Regeringen og KL blev søndag enige om en aftale for kommunernes økonomi i 2013. Se aftalen her.

Regeringen og KL blev søndag enige om en aftale for kommunernes økonomi for 2013.

Aftalen betyder, at der afsættes 2,5 milliarder kroner til klimasikring. Desuden er der fundet 300 millioner til kommunal sundhed som genoptræning og forebyggelse og 500 millioner til bedre normeringer i daginstitutionerne. Desuden har aftalen fokus på afbureaukratisering.

"Økonomien vil fortsat være stram til næste år, men jeg er rigtig glad for, at vi nu kan gå i gang med at klimasikre kommunerne mod de store oversvømmelser, vi så sidste år, og at vi nu får både anerkendelse og penge til at styrke den nære sundhed. Regeringen har lyttet og er kommet os i møde på de afgørende punkter, ikke mindst at vi får samme økonomi til at levere den service, vi leverer i dag," siger KL's formand Erik Nielsen i en pressemeddelse.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger:
"Det har været hårde, men konstruktive forhandlinger. KL har taget et klart medansvar for at få økonomien tilbage på rette spor. Aftalen er således både økonomisk ansvarlig og forbedrer samtidig den kommunale service på en række områder: Vi afsætter penge til bedre normeringer i dagtilbud og penge til at styrke kommunernes forebyggelse og sundhedsfremme. Samtidig frigør vi knap 750 mio. kr., som kommunerne kan prioritere til bedre service."

Forrige artikel Corydon: Jeg bebrejder ikke nogen Corydon: Jeg bebrejder ikke nogen Næste artikel Ministers genvalg i fare Ministers genvalg i fare