Grønlandsudvalget vælger ny næstformand

Folketingets Grønlandsudvalg har udnævnt det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigiit som ny næstformand i udvalget.

Folketingets Grønlandsudvalg har i enighed valgt Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigiit som udvalgets næstformand.

Traditionelt går formands- og næstformandsposten i Folketingets Grønlandsudvalg til partimedlemmer fra det største og det næststørste demokratisk valgte parti på Grønland ved et folketingsvalg, men ved seneste valg i juni 2015 satte Venstre sig på formandsposten. Venstre afgav formandsposten til løsgænger Aleqa Hammond i december 2016, men nu har udvalget selv udnævnt sin næstformand i form af Aaja Chemnitz Larsen. 

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse. 

”Det er vigtigt at respektere vælgernes beslutning. IA blev ved valget det største grønlandske parti i Folketinget, men der er desværre gået politik i formandsposten. IA er fortsat det største og nu det eneste grønlandske parti repræsenteret i Folketinget. Det forpligter, og jeg vil fortsætte mit aktive arbejde i Grønlandsudvalget og i de mange andre udvalg, hvor jeg også er aktivt medlem”, siger Aaja Chemnitz Larsen (IA) om udnævnelsen som næstformand.

Aaja Chemnitz Larsen er nu foruden sit nyerhvervede næstformandskab i Grønlandsudvalget yderligere medlem af Folketingets Retsudvalg, Forsvarsudvalg og Arktiske Arbejdsgruppe, stedfortræder i Det Udenrigspolitiske Nævn, Nordisk Råd og Europarådet, og hun er Folketingets repræsentant i Komiteen for Arktiske Parlamentarikere.

Forrige artikel Konservative vælger KV17-kandidater i Kolding Næste artikel V-splittelse på Stevns: Borgmester vraget ved opstillingsmøde