Google-chef skal igen rådgive Pind

Justitsminister Søren Pind (V) er nu også klar med en særlig rådgiver - og endda en velkendt én af slagsen. Valget er nemlig igen faldet på Googles politiske chef i Danmark, Martin Ruby, som netop også rådgav Pind i perioden 2010-2011, da han på daværende tidspunkt var udviklingsminister.

Justitsminister Søren Pind (V) melder sig nu også på banen med en ny spindoktor. 

Valget faldt på en gammel kending, da det bliver Googles politiske chef i den danske afdeling, Martin Ruby, der igen skal rådgive Pind.

Det skriver Politiko.

Martin Ruby var også særlig rådgiver for Søren Pind i Udenrigsministeriet i 2010, hvor Pind var udviklingsminister, og i Integrationsministeriet i 2011. 

Samarbejdet sluttede i 2011, da Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev valg, og Martin Ruby var derfor nødsaget til at forlade sit job.

Han har de seneste tre år arbejdet for Google, hvor han ifølge Politiko har arbejdet med samfundsspørgsmål for Google i de nordiske lande og med databeskyttelse samt sikkerhed på internettet.

Martin Ruby er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har desuden otte års erfaring med dansk politik. Først som souschef i Venstres daværende Politiske-Økonomiske Sekretariat og altså senere hen som særlig rådgiver.

Forrige artikel Yderligere tre ministre udnævner spindoktorer Næste artikel Energi- og klimaministeren ansætter særlig rådgiver