Frederiksbergs konservative mister et sæde i byrådet

Margit Ørsted, der sidder i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, har meldt sig ud af de Konservative og fortsætter som løsgænger.

Margit Ørsted meddelte sent i aftes på sin Facebook-profil, at hun har besluttet at melde sig ud af Det Konservative Folkeparti. 

Hun giver udtryk for, at en række større uenigheder med partiledelsen udgør baggrunden for beslutningen:

”Igennem de sidste 6 år har der været mange beslutninger fra ledelsens side på Frederiksberg både politisk og personligt over for mig, som jeg har levet med, men hvor jeg nu er kommet til den konklusion, at nok er nok - og derfor er jeg nu løsgænger.”

Efter over 25 år i byrådet for de Konservative er nok altså nok. Margit Ørsted blev første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 1989 og har siden da beklædt en række betydningsfulde poster, blandt andet som 1. Viceborgmester og formand for undervisningsudvalget frem til kommunalvalget i 2013. I dag er hun formand for bolig- og ejendomsudvalget og medlem af undervisningsudvalget.

Hendes farvel til de Konservative i kommunalbestyrelsen er den tredje i rækken på under to år og har bragt partiets mandattal i byrådet ned på 9, hvilket er historisk lavt for kommunen, der har været konservativ højborg i over hundrede år. 

Forrige artikel Ny formand for Danske Anlægsentreprenører Næste artikel Helsingør ansætter ny kommunaldirektør