Forsvarets Efterretningstjeneste styrket med 415 millioner

TERRORPAKKE: Der er fredag landet en delaftale om terrorpakken i Forsvarsministeriet, der styrker Forsvarets Efterretningstjeneste med 415 millioner. Bag aftalen står alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

Partierne i forsvarsforligskredsen – alle partier undtagen Enhedslisten – er fredag blevet enige om at skænke Forsvarets Efterretningstjeneste 415 millioner kroner ekstra over de næste fire år.

Pengene, der skal gå til at styrke efterretningstjenestens terrorindsats, kommer fra Forsvarsministeriet selv. I 2015 findes pengene ved et forventet mindreforbrug på forsvarets område, mens finansieringen i 2016 og 2017 kommer fra forsvarets reserver. Efter 2017 skal pengene findes i en kommende aftale på forsvarsområdet.

”Aftalen i dag betyder, at vi afsætter 415 millioner kroner til øget indhentning og analyse af terrortrusler fra udlandet. Samlet set er der tale om et stærkt svar på den globale terrorudfordring, vi står med, og som vi aldrig vil stoppe med at bekæmpe på vores vagt. Danske ekstremister, der drager udenlands, skal vide, at de ikke kan sove trygt om natten," siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

Aftale om forsvar, men stadig ikke om politi
Regeringens terrorpakke "Et stærkt værn mod terror" forhandles delvist i Forsvarsministeriet, hvor der nu er landet en aftale, og i Justitsministeriet, hvor parterne i politiforligskredsen ikke har kunnet nå til enighed.

Forhandlingerne om politidelen i terrorpakken strandede i marts, efter partierne i oppositionen kritiserede regeringen for at mangle finansiering til politiets indsats. Justitsminister Mette Frederiksen (S) valgte derefter at sende et såkaldt aktstykke i Finansudvalget for at finansiere en merbevilling til politiet på 130 millioner i 2015.

Men de borgerlige partier vil ikke behandle aktstykket i Finansudvalget. De stillede onsdag et beslutningsforslag i Folketingssalen for at pålægge justitsministeren at trække aktstykket tilbage. Dermed er den kortsigtede finansiering af terrorindsatsen på politiområdet stadig ikke på plads.

Den resterende, langsigtede finansiering af politidelen i terrorpakken skal findes, når der i efteråret skal forhandles politiforlig for 2016-2018. Det vil altså være efter det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest 14. september i år.

Forrige artikel Boligminister kalder til stormøde om Hizb ut-Tahrir Boligminister kalder til stormøde om Hizb ut-Tahrir Næste artikel Yildiz Akdogan: Forældet drengeopdragelse kan lede til terror Yildiz Akdogan: Forældet drengeopdragelse kan lede til terror