Forsker Eske Willerslev modtager HC Ørsted-prisen

DNA-forsker på Københavns Universitet Eske Willerslev modtager i år H.C. Ørsted-prisen på 10.000 kroner. Prisen uddeles af Langeland Kommune og HC Ørstedselskabet.

Eske Willerslev, kendt forsker i DNA ved Københavns Universitet, har i år modtaget HC Ørsted-prisen.

Det skriver Langeland Kommune i en pressemeddelelse.

Prisen er på 10.000 kroner samt en statuette med titlen "Sommerfugl". Den er blevet uddelt årligt af Langeland Kommune og HC Ørstedselskabet siden 2013. Prisen tildeles personer, som har fremmet HC Ørsteds opfattelse af naturvidenskab og ånd som to sider af samme sag.

Eske Willerslev modtog prisen 17. august i Rudkøbing på Langeland, hvor han ved lejligheden gav en festforelæsning. I priskomiteens begrundelse står der blandt andet:

"Eske Willerslev er enestående, fordi han har forenet sin DNA forskning med grænseoverskridende feltarbejder i både Sibirien og blandt indianere i USA. Prisen gives endvidere for Eske Willerslevs arbejde med at formidle sin forskning til omverdenen. I øvrigt endnu et lighedspunkt med HC Ørsted, der gjorde meget ud af at få videnskabelige resultater formidlet til offentligheden," skriver priskomiteen og fortsætter:

"Endelig gives prisen for Eske Willerslevs optagethed af grænsefladerne mellem videnskaben og det åndelige. Videnskaben kan forklare en del af virkeligheden, som også består af kræfter og energier, vi endnu ikke forstår, og som er genstand for tro og overtro. I den sammenhæng er ligheden med Ørsteds optagethed af ånden i naturen jo slående."

 

Forrige artikel Ministersøn bliver spidskandidat for Konservative Næste artikel Finansiel Stabilitet får ny bestyrelse