Formanden for Energinet.dk takker af

Efter ti år på posten trækker Niels Fog sig fra formandsposten i Energinet.dk’s bestyrelse.

Otte ministre er kommet og gået, mens Niels Fog har siddet som formand for Energinet.dk. Til maj bliver det dog ham selv, der rykker videre.

Niels Fog har siddet i bestyrelsen fra dannelsen af Energinet.dk i 2005 og fylder snart 69. Nu ønsker han at lade nye kræfter tage over:

”Det er altid sundt for en virksomhed at få nye øjne på sig for at sikre, at der sker en udvikling, og derfor er det naturligt at træde tilbage og lade andre komme til. Derudover fylder jeg 69 år i næste måned, og jeg vil gerne have mere tid til mig selv og lægge flere kræfter i et stort udviklingsprojekt for kultur og idræt i Vordingborg, hvor jeg er formand for fonden bag,” lyder det i en pressemeddelse.

Selv fremhæver han blandt andet et styrket dansk transmissionsnet og en øget energihandel over grænserne som resultater af sit arbejde i Energinet.dk gennem det sidste årti.

Otte af Energinet.dk’s elleve medarbejdere udpeges af energi-, forsynings-, og klimaministeren. Han takker i en pressemeddelse Fog for indsatsen og oplyser samtidig, at en ny formand vil blive udpeget i løbet af april:

”Den rivende udvikling på forsyningsområdet kræver, at Energinet.dk er i stand til at agere internationalt og samtidig have et stærkt fokus på kerneopgaven, som er stabil energiforsyning til forbrugerne til lavest mulige pris. Niels Fog har i høj grad bidraget til at løfte den opgave, og jeg sætter stor pris på det samarbejde, vi har haft,” lyder det fra energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. ombudsmand Niels Eilschou Holm (78) Næste artikel Bæredygtigt Landbrug har ansat tidligere Holst-rådgiver