Folkebevægelsen mod EU uddeler træskopriser

Folkebevægelsen mod EU’s internationale træskopris går til Labour-politikeren Kevin Hopkins, mens den nationale gives til TTIP-modstander Kenneth Haar.

Træskoprisen blev i år uddelt for 30. gang af Folkebevægelsen mod EU. Det skete i weekenden på bevægelsens landsmøde i Gladsaxe, og den internationale modtager blev britiske Kevin Hopkins.

Han modtog den for sin ledende rolle i den britiske nej-kampagne, som blandt andet kommer til udtryk gennem hans engagement i nej-bevægelsen Labour Leave.

Prisen blev overrakt af Lave Brok fra Folkebevægelsen mod EU’s internationale udvalg. Hopkins udtalte i den forbindelse:

“Jeg er glødende eurofil, men jeg håber briterne stemmer for at forlade EU, så vi kan genopbygge vores demokrati og igen blive frie til at beslutte de love, som er gældende for os, og jeg håber, Danmark og andre lande følger trop.”  

Ved samme lejlighed blev også den nationale træskopris overrakt, og den gik til Kenneth Haar fra tænketanken Corporate Europe Observatory.

Han har spillet en meget aktiv rolle i opbygningen af den danske og europæiske modstand mod forhandlingerne om frihandelsaftalen TTIP. Også ved prisoverrækkelsen gav han klart udtryk for denne modstand:

”TTIP-forhandlingerne er et angreb, der på radikal vis forrykker forholdet mellem marked og demokrati. Det er en aftale, som skal gøre det lettere for de store virksomheder at operere transnationalt på bekostning af almindelige menneskers velfærd. Derfor er det så afgørende, at Folkebevægelsen og mange andre fortsat arbejder for at sætte et stop for forhandlingerne.”

Forrige artikel Ærøs borgmester vil takke af Næste artikel Aarhus Kommune ansætter ny børn- og ungechef