FOA-formand: Jeg legitimerer ikke nogen ved at tale på DF’s årsmøde

ÅRSMØDE: FOA-formand Dennis Kristensen forsøgte at holde sig fra de politiske udmeldinger i sin tale på Dansk Folkepartis årsmøde. Han mener ikke, at han legitimerer blå blok med sin tilstedeværelse (Med tv-reportage).

FOA's formand, Dennis Kristensen, kastede ikke om sig med politiske budskaber, da han i weekenden holdt tale på Dansk Folkepartis årsmøde.

Han koncentrerede sig mest om at levere FOA's bud på, hvordan fremtidens ældrepleje skal se ud. Men da talen faldt på vækst i den offentlige sektor, havde han alligevel en advarsel med.

“Jeg vil godt advare mod den debat, vi har om, at vi skal køre længere på literen, eller vi kan få mere velfærd for færre penge,” sagde Dennis Kristensen, og fortsatte:

“Vi skal levere effektiv ældrepleje, vi skal levere ældrepleje i kvalitet, vi skal selvfølgelig også få mere ud af pengene, når mulighederne byder sig. Men grundpræmissen om, at vi kan skære ned, og så derefter finde ud af, hvordan vi får det til at hænge sammen, den er altså gal.”

Venstres politik om nulvækst i den offentlige sektor vil føre til 28.000 færre offentlige stillinger i 2020, siger Dennis Kristensen, og det hænger ikke sammen med, at der år for år kommer flere ældre:

“Så har vi altså brug for, at der er en vækst i den offentlige sektor, som samfundsøkonomien kan bære, som gør, at stigende udfordringer, flere opgaver, de rent faktisk kan løses, uden at vi skal skære ned andre steder.”

Legitimerer ikke Løkke
Der har været meget opmærksomhed på, at Dennis Kristensen holder tale på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning samme weekend, hvor Socialdemokraterne afholder deres årlige kongres i Aalborg.

Men selvom Dansk Folkeparti støtter en statsministerkandidat, der, modsat FOA, går ind for nulvækst i den offentlige sektor, mener Dennis Kristensen ikke, han er med til at legitimere Lars Løkke ved at deltage på årsmødet.

”Når Thorning og Løkke mødes til debatter hos hinanden, legitimerer de så hinanden? Det mener jeg ikke. Jeg tænker, at de kommer med nogle forskellige holdninger, der så diskuteres. Jeg kommer med FOA's bud på fremtidens ældrepleje. Det kan forsamlingen så være enig eller uenig i,” siger Dennis Kristensen.

Men for Kristian Thulesen Dahl var det et stærkt signal, at Dennis Kristensen valgte Dansk Folkeparti frem for Socialdemokraterne.

“Jeg synes, vi skal takke Dennis Kristensen for ikke at have taget flyet til Aalborg, men bilen til Herning,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han roser fagforeningsformanden højt og mener, at andre burde tage ved lære af hans måde at være på.

"FOA under Dennis Kristensens ledelse er en fagforening, som har tænkt på, hvordan man varetager medlemmernes interesse på tværs af partipolitiske skel. Det kunne andre fagforeninger lære af."

Se en reportage fra Dennis Kristensens på Dansk Folkepartis årsmøde her:

,

Forrige artikel Forsker: Partitoppen tager magten Forsker: Partitoppen tager magten Næste artikel Thorning i frontalt angreb på Dansk Folkeparti Thorning i frontalt angreb på Dansk Folkeparti