Flertal vil presse regeringen til flygtningelandsbyer

HASTEDEBAT: Et flertal i Folketinget vil onsdag presse regeringen til at fremlægge et forslag til, hvordan man kan oprette de omdiskuterede flygtningelandsbyer.

Inden 1. marts skal regeringen fremlægge et konkret forslag til, hvordan man kan oprette flygtningelandsbyer. Sådan lyder kravet fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative, der onsdag til en hasteforespørgsel i Folketinget vil presse regeringen til det.

Hasteforespørgslen foregår på initiativ af Dansk Folkeparti, og sammen med Socialdemokraterne og Konservative har partiet vedtaget at pålægge regeringen at fremlægge forslaget til flygtningelandsbyer.

Sammen har den umage S-DF-K-alliance 90 mandater og dermed flertal, og flygtningelandsbyerne skal ifølge de tre partier hjælpe de pressede kommuner med asyludfordringen og indkvartering.

Drejer sig om politik
Det nye S-DF-parløb glæder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

”Socialdemokraterne har haft et kæmpe problem med at samarbejde med os. Og det glæder mig da, at de ikke længere er på den linje, og at Mette Frederiksen nu markerer, at det drejer sig om den politik, man laver, og ikke, hvem man samarbejder med,” siger han til Jyllands-Posten.

Det er ikke første gang, at forslaget om flygtningelandsbyer er til diskussion. Inden jul var forslaget også oppe at vende ved forhandlingerne om nye asylstramninger, men dengang afviste regeringen idéen.

V: Vi stemmer for
Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann siger dog onsdag morgen til TV 2 News, at regeringen har tænkt sig at stemme for at undersøge rammerne for flygtningelandsbyer.

”Vi siger, det er en god ide at undersøge det,” siger Jakob Ellemann og henviser til, at man inden jul mente det samme – nemlig at blandt andet de økonomiske konsekvenser først skulle undersøges.

Ved onsdagens hasteforespørgsel har Dansk Folkeparti også bedt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) oplyse, hvad hun kan oplyse ”om det stærkt stigende antal asylansøgere, der kommer til Danmark, og hvilken betydning, herunder økonomisk, vil det få for kommunerne i år og de kommende år?”

Forrige artikel Tidligere kommissionsformand: Pension er oplagt trepartstema Tidligere kommissionsformand: Pension er oplagt trepartstema Næste artikel Har du fulgt med: Prøv quizzen Har du fulgt med: Prøv quizzen