Fangede du dem? Her er de politiske aprilsnarre

APRILSNAR: 1. april har traditionen tro stået i de sjove og opdigtede historiers tegn. Få et overblik over de sjoveste politiske aprilsnarre her. 

Vi starter med en advarsel: Hvis du ikke er færdig med at blive snydt af de mange aprilsnarre, der huserer i anledningen af 1. april, så stop med at læse nu. For dagens politiske aprilsnarre vil ubarmhjertigt blive afsløret herunder.

Og man har skullet holde tungen lige i munden denne fredag, hvor det flyder med fuphistorier i medierne.

Khader melder sig ind i Folkekirken
Konservatives Naser Khader meddelte i nat, at han har meldt sig ind i Folkekirken. Det skyldes ifølge Khader især Ateistisk Selskabs ”idiotiske angreb på folkekirken”. Han har dog fået dispensation fra sin gode ven kulturminister Bertel Haarder til at springe dåben over.

 

Jeg har lige meldt mig ind i Folkekirken. Det skyldes især Ateistisk Selskabs idiotiske angreb på folkekirken. Takket væ...

Posted by Naser Khader on Thursday, 31 March 2016

V: Afgift på meningsmålinger
Venstre udsendte fremdag morgen en pressemeddelelse om, at partiet vil begrænse brugen af meningsmålinger. Det skal ske ved at indføre en punktafgift for medierne, hver gang de bringer en meningsmåling.

”Det er ingen hemmelighed, at vi i Venstre længe har været skeptisk over for meningsmålinger. Meningsmålingerne bidrager ikke positivt til det daglige arbejde på Christiansborg, og derfor bør de helt afskaffes,” siger Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen og fortsætter:

”Det skal ikke kunne betale sig at bringe meningsmålinger, og en afgift vil gøre det markant mindre attraktivt at lave og bringe meningsmålinger. Venstre står vagt om skattestoppet, men i helt særlige tilfælde kan det være nødvendigt at gøre en undtagelse. Jeg synes, at vi efterhånden er der, hvor alle kan se, at det er ved at være tiltrængt.”

SF: Skat på golfbolde
Der skal skat på golfbolde. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra SF, hvor partiet foreslår at nedsætte et udvalg, der skal kigge på golfbold-skatten.

”Det skal bedre kunne betale sig at arbejde for folk nord for København. Derfor mener jeg, at vi bør lægge en skat på golfbolde, så direktørerne i whiskey-bæltet får et incitament til at blive lidt længere på kontoret og bruge mindre tid på golfbanen," siger finansordfører Jonas Dahl.

Provenuet fra den nye skat skal styrke den danske vindenergi.

"Vi skal videre med vedvarende energi, og derfor skal pengene fra golfskatten gå til en ny vindmøllepark i Øresund, som skal opkaldes efter SF's grundlægger Aksel Larsen," siger han.

Kulturministeren flytter til Kronborg
Bertel Haarder har som den første minister taget den fulde konsekvens af regeringens udflytningsplaner og flytter sig selv til Kronborg i Helsingør. Det sker, efter at det har vist sig, at det er for dyrt at flytte Statens Værksteder for Kunst derop (sidstnævnte er rigtigt – det kan du læse om her).

"Når Statens Værksteder ikke vil flytte til Kronborg, så vil jeg selv," siger ministeren, som for et halvt år siden annoncerede udflytningen af værkstederne som led i statens store udflytningsplan.

Det forventes, at kulturministerens kontor til gengæld vil blive overtaget af statsminister Lars Løkke Rasmussen, ligesom da tidligere statsminister Jens Otto Krag (S) overtog tidligere kulturminister Julius Bomholts (S) kontor.

"Det er det smukkeste af alle ministerkontorer, så jeg forstår godt statsministeren," siger Bertel Haarder.

 

Kulturministeriet har i dag udsendt følgende pressemeddelelse:Kulturministeren flytter til Kronborg Kulturministeren...

Posted by Bertel Haarder on Friday, 1 April 2016

Borgerlig fortsættelse af Matador
Som et modsvar på kritikken af ’1864’ laver DR nu en borgerlig fortsættelse af Matador, fortæller Politiken.

Her fortæller DR's dramachef Piv Bernth, at der i de nye afsnit af Matador vil være særdeles kritisk fokus på ungdomsoprøret samt marxisternes fremstormen på universiteterne, ligesom der vil være kritik af Socialdemokraterne, som førte Danmark ud på afgrundens rand, indtil Poul Schlüter (K) fik landet på ret kurs.

”Vi kommer blandt andet til at følge Ellen Skjerns søn, Aksel, der bliver født i 1948 og er en Henrik Stangerupsk figur, der er fascineret af rock’n’roll og ungdomsoprøret, men samtidig opponerer mod ensretningen på universiteterne og kæmper for at fastholde liberale frihedsidealer,” siger hun.

Halv skat i december
Danskerne skal kun betale halv skat af den løn, som de tjener i december. Sådan lyder 1. april-meldingen fra skatteminister Karsten Lauritzen, der på Facebook fortæller, at det bliver en del af regeringens kommende 2025-plan

”Selv er jeg meget glad for julens traditioner, og jeg synes, det er ærgerligt, at skattesystemet ikke i højere grad afspejler årets højtider. Derfor tror jeg, at danskerne vil kunne nyde godt af den norske model,” siger han og henviser til, at nordmændene betaler mindre i skat i december.

”Og der var grønt lys fra kassemesteren,” noterer Karsten Lauritzen sig.

 

Jeg har i dag orienteret Folketinget om, at regeringens kommende 2025-plan vil tage højde for, at danskerne fremover...

Posted by Skatteminister Karsten Lauritzen on Thursday, 31 March 2016

Geertsen følger Rohde
Partiskifter til Radikale går igen i flere aprilsnarre. En af dem er Martin Geertsens, som meddeler, at man med sorg i sindet har udsendt en pressemeddelelse med overskriften ”Geertsen følger Rohde til de Radikale.

”Det har været længe undervejs. Og i hvert fald siden, at Jens skiftede. Jeg kan godt se mange af hans pointer,” siger Martin Geertsen.

Ham og Jens Rohde er ellers ikke kendt for at være rigtig gode venner. Og på spørgsmålet om ikke det er et problem, at Jens Rohde mener noget andet i dag, end han gjorde, da han var politiske ordfører for Venstre, siger Martin Geertsen:

- Jo, jo. Vi bliver jo alle sammen klogere, siger Geertsen.

 

Det er med stor sorg i sindet, at jeg i aftes måtte udsende følgende pressemeddelelse:GEERTSEN FØLGER ROHDE TIL DE...

Posted by Martin Geertsen on Thursday, 31 March 2016

Pind udnævner sig selv til dommer
Justitsminister Søren Pind har fundet en ledig stilling som dommer ved Østre Landsret, og han har udpeget sig selv til jobbet.

”Jeg vil godt sige tak til alle, der har støttet og båret gennem tiderne – men en dag skal man jo forlade politik. Og når man endda bare kan udnævne sig selv, må man slå til,” siger han og fortsætter:

”Glæder mig til at gå fra overordnet at tale om kriminalitet til at udstikke hårde kontante straffe.”

 

Har gennem længere tid overvejet at vende tilbage til juraen. En dommerstilling har vist sig ledig ved Østre Landsret,...

Posted by Søren Pind on Friday, 1 April 2016

Nye kinesiske kampfly
Sidst men ikke mindst kan Nytkampfly.dk, der følger processen med at købe nye kampfly tæt, fortælle, at fonde forærer Danmark 48 kinesiske kampfly.

Folketinget skal snart tage stilling til indkøb af nye kampfly – en beslutning, som igen og igen er blevet skubbet – men med de kinesiske kampfly til en værdi af over 50 milliarder kroner skulle Danmark være sikret.

”Familierne bag fondene har alle en stor kærlighed til Danmark. Vi kunne derfor ikke blive ved med at se på, at de danske politikere ikke kunne få valgt nye kampfly. Med denne donation sikrer vi, at Danmark også kan forsvare sin selvstændighed i mange år frem,” pointerer en talsmand for fondene og fortsætter:

“Fondene har gennem flere år støttet det danske uddannelsessystem og kulturliv. Men nationens sikkerhed er også vigtig.” 

Forrige artikel Her er effekt af adgangskrav til gymnasiet Her er effekt af adgangskrav til gymnasiet Næste artikel ”Hvis bare vi kunne nøjes med Kardemommeloven” ”Hvis bare vi kunne nøjes med Kardemommeloven”