Færre kriminelle udlændinge udvises

UDVISNING: Antallet af kriminelle udlændinge, som udvises, er faldet fra 2013 til 2014, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen. Antallet er dog stadig højere end i 2012. 

Der blev udvist færre kriminelle udlændinge i 2014 i forhold til året før. Det viser nye tal fra Udlændingestyrelsen. 

I 2014 var antallet af udviste ved dom cirka 1.500, hvor det i 2013 lå på omkring 1.810. Antallet af administrative udvisninger faldt ligeledes en smule fra cirka 1.040 i 2013 til cirka 1.010 i 2014. 

Selvom der er sket et lille fald i antallet udvisninger fra 2013 til 2014, er antallet dog stadig højere end både i 2011 og 2012. 

"Er man kriminel udlænding, så hører man ikke til i Danmark. Derfor er jeg godt tilfreds med, at så mange udlændinge blev mødt med konsekvens ved domstolene sidste år," siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse og fortsætter: 

"Men vi har desværre fortsat meget store problemer med udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark. Derfor vil regeringen stramme udvisningsreglerne i den kommende folketingssamling."

Tallene er en del af en ny redegørelse fra Udlændingestyrelsen om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om
udvisning ved dom eller administrativ beslutning. Læs hele redegørelsen her

 


Kilde: Integrationsministeriet og Udlændingestyrelsen. Se dokumentationsboksen til højre for mere info.  

Forrige artikel DF: Her er arbejdspladserne, der skal flytte til provinsen DF: Her er arbejdspladserne, der skal flytte til provinsen Næste artikel Fagforeninger advarer mod uforsvarlig udflytning Fagforeninger advarer mod uforsvarlig udflytning