Eva Kjer nedlægger Dan Jørgensens sekretariat

ORGANISATION: For mindre end et år siden oprettede tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) et strategisk sekretariat i sit departement. Det er nu nedlagt igen.

Som en af de første gerninger på posten nedlægger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og departementschef Henrik Studsgaard det strategiske sekretariat i det tidligere fødevareministerium.

Sekretariatet blev oprettet i september måned sidste år og var tidligere fødevareminister Dan Jørgensens (S) håndplukkede gruppe til at styrke departementets arbejde med strategi og politikudvikling. 

Departementschef Henrik Studsgaard mener dog, at man klarer sig bedre uden.

"Det har været min vurdering, at vi i forhold til den samlede strategiske rådgivning af ministeren udnytter vores ressourcer bedst ved at lade denne tage udgangspunkt i den organisering af departementet, som nu foreligger,” skriver han i en mail til Altinget.

Kontorchef skifter område
Det betyder mere ansvar for den enkelte medarbejder, pointerer Henrik Studsgaard, der kommer fra en stilling som departementschef i Miljøministeriet.

“Det vil blandt andet indebære, at der er en mere bred forventning til, at departementets medarbejdere bidrager til den strategiske rådgivning omkring udviklingen af miljø- og fødevareområdet,” skriver han.

Den tidligere kontorchef for sekretariatet Tejs Binderup bliver nu i stedet kontorchef for erhverv og grøn teknologi sammen med Charlotte Brøndum.

Tidligere departementschef i Fødevareministeriet Ib Byrge Sørensen sagde ved oprettelsen til Altinget, at Dan Jørgensen arbejdede meget bevidst med temaer, og at sekretariatet var et forsøg på i højere grad at udmønte de politiske ideer til lovgivning og bekendtgørelser.

Forrige artikel Politisk opbakning til ny sundhedsstruktur Politisk opbakning til ny sundhedsstruktur Næste artikel Enhedslisten: DF skal testes på dagpenge-spørgsmål Enhedslisten: DF skal testes på dagpenge-spørgsmål