Eurozonens banktilsyn får ny chef

Italienske Andrea Enria er udpeget til at blive den nye chef for Den Europæiske Centralbanks banktilsyn.

Den Europæiske Centralbanks banktilsyns nye chef skal findes i italieneren Andrea Enria. 

Det skriver FinansWatch.

Andrea Enria er nuværende chef for det fælleseuropæiske banktilsyn, EBA, og skal fremover lede banktilsynet i eurozonen, såfremt udnævnelsen kan godkendes af Europa-Parlamentet.

I ECB's tilsyn har Andrea Enria mulighed for at foretage inspektioner og gribe ind over for banker, modsat i EBA, som primært fastlægger overordnede og tekniske tilsynsstandarder.

Andrea Enria er uddannet økonom fra Universitá Bocconi i Milano og har en kandidatgrad i økonomi fra Cambridge University. 

Han har arbejdet i den italienske centralbank, Banca d'Italia, og med banktilsyn i den Europæiske Centralbank og Banca d'Italia. Han har været chef for CEBS, EU's komité for europæiske banktilsyn. Siden 2011 har Andrea Enria været formand for EBA i London.

Andrea Enria afløser franske Daniéle Nouy, der træder tilbage ved årsskiftet efter at have fuldført sin femårige periode som chef i ECB's banktilsyn.

 

Forrige artikel Alternativet vælger spidskandidat i Nordjylland Næste artikel Landbrug & Fødevarer vælger ny viceformand