Enhedslisten forlader finanslovsforhandlinger

Forhandlingerne for næste års finanslov træder snart ind i den afgørende fase. Men det bliver uden Enhedslisten, der nu har forladt forhandlingerne om Danmarks husholdningsbudget for 2024.

Enhedslisten har lørdag forladt forhandlingerne om næste års finanslov. 

Det skriver Ritzau ifølge TV 2

"Vi står i en situation med krise i velfærden, mens der er masser af penge på kontoen. Alligevel nægter man at gå ud at hjælpe de hårdt trængte kommuner og regioner, som lige nu skærer på ældreplejen, børnehaver og sygehusene. Det kan vi ikke se os selv i," siger partiets politiske ordfører, Pelle Dragsted, til Ritzau ifølge TV 2. {{toplink}}

Forslaget til finansloven blev præsenteret i august. Her afsatte regeringen 500 millioner kroner til den såkaldte forhandlingsreserve, som oppositionspartierne har mulighed for at forhandle med regeringen om for at kunne få prioriteter med på den endelige finanslov. Det er den næstlaveste forhandlingsreserve i et årti. 

I regeringens finansforslag afsatte man eksempelvis penge til at styrke erhvervsuddannelser, løftede psykiatrien samt at indføre et kulturpas til unge. 

Finansloven for 2024 skal vedtages inden udgangen af 2023. {{toplink}}

 

Forrige artikel For knap ni år siden anbefalede ny kirkeminister at adskille kirke og stat. Nu har piben fået en anden lyd For knap ni år siden anbefalede ny kirkeminister at adskille kirke og stat. Nu har piben fået en anden lyd Næste artikel Når verdens ledere drager til COP28 i Dubai, møder de en vært, der forsøger at flytte fokus væk fra Vestens interesser Når verdens ledere drager til COP28 i Dubai, møder de en vært, der forsøger at flytte fokus væk fra Vestens interesser