Enhedslisten langt fra tilfreds med finanslovsaftale

FINANSLOV: Enhedslisten fik ikke nær de indrømmelser på dagpengeområdet, som de havde satset på. Så selvom EL nu har indgået et nyt finanslovsforlig, fortsætter kritikken af regeringen med uformindsket styrke.

Der kommer flere grønne job og et vist forsørgelsesgrundlag til de dagpengemodtagere, der ellers ville ryge ud over kanten efter nytår. Men ikke desto mindre har Enhedslisten måttet tage til takke med meget mindre, end man havde håbet på i det finanslovsforlig, der søndag middag blev indgået med regeringen.

Enhedslisten havde satset på at sikre de truede dagpengemodtagere i hele 2013. Men man nåede kun halvt i mål med finanslovens løfte om uddannelse i seks måneder til dem, der ryger ud efter nytår som følge af den forkortede dagpengeperiode. Tilmed bliver ydelsen under uddannelse på det lavere kontanthjælpsniveau. Enhedslistens ønske om at få formindsket genoptjeningskravet til dagpenge kom slet ikke i spil.

Det var derfor en samling mellemfornøjede repræsentanter for Enhedslisten, der med politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen i spidsen - højst utraditionelt - valgte at holde deres eget pressemøde i stedet for at optræde sammen med forligspartnerne.

Her gav Johanne Schmidt-Nielsen udtryk for sin skuffelse over, at man ikke kunne komme videre med regeringen og opfordrede til, at presset på regeringen fortsætter. Hun begrundede forliget med, at man trods alt får reddet mange dagpengemodtagere et halvt år frem.

Med den argumentation får Enhedslisten minimeret skaden, mener Altinget.dks politiske kommentator Erik Holstein:

"Man kan diskutere, om det ud fra Enhedslistens egne præmisser var klogt at indgå et sådant forlig. Men når de nu har gjort det, tackler de det helt rigtigt kommmunikationsmæssigt. De har tydeligvis lært af SF's fejl," siger Erik Holstein.

Forrige artikel Finansloven er på plads Finansloven er på plads Næste artikel Venstres medlemsflugt fortsætter Venstres medlemsflugt fortsætter