Ellen Trane Nørby ny EP-spidskandidat

EP-VALG: Venstre er klar med en spidskandidat til Europaparlaments-valget i 2014. Det bliver politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

Venstre har på sit sommergruppemøde indstillet politisk ordfører Ellen Trane Nørby som kommende spidskandidat til EP-valget i 2014.

"Det er en opgave, som ikke har været let for mig at sige ja til. Jeg har været glad for at være politisk ordfører, og det var ikke en nem opgave. Men jeg kan bare ikke se, at vi kun i Danmark kan give svar på de udfordringer, dansk politik står med," siger Ellen Trane Nørby.

Hun fortsætter da også som politisk ordfører ind i næste år. Det understregede partiformand Lars Løkke Rasmussen ved Venstres pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet. 

Erstatter Rohde
Ellen Trane erstatter Jens Rohde som spidskandidat. Jens Rohde blev ved Venstres landsmøde i efteråret fravalgt som partiets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget. Det skete, fordi han var medforfatter til en kronik i Berlingske, hvor han ville gå længere i EU-samarbejdet end Venstre, blandt andet med et fælles EU-forsvar.

Tilbage i 2004 var Ellen Trane Nørby kandidat for Venstre i København til EP-valget, men blev ikke valgt ind. Efter valget blev hun formand for Venstres Europa-udvalg. Hun har desuden været præsident for den Liberale Ungdomsorganisation i Europa, LYMEC (European Liberal Youth) 2002-2004.

Venstre har i dag tre ud af de 13 danske mandater i EU-Parlamentet: Morten Løkkegaard og Jens Rohde stiller op igen, mens Anne E. Jensen, der også er byrådsmedlem i Kalundborg Kommune, har valgt at stoppe sit politiske arbejde i Bruxelles.

Der er valg til Europa-Parlamentet i foråret 2014. 

Forrige artikel Erik Holstein: Sass er en stærk strateg Erik Holstein: Sass er en stærk strateg Næste artikel Ny europaminister med flere kasketter Ny europaminister med flere kasketter