EL strammer rotationsregler for ansatte

ÅRSMØDE: Ansatte i Enhedslisten bliver for fremtiden sidestillet med partiets politikere i de såkaldte rotationsregler.

Flere tidligere ansatte i Enhedslisten er med rekordfart blevet til prominente folketingspolitikere for partiet siden valget sidste år.

Det har dog samtidigt tydeliggjort, at der gælder andre rotationsregler for de ansatte end for partiets lokalpolitikere og folketingsmedlemmer.

Som politiker kan man maksimalt komme til at sidde i 12 år, mens ansatte med de nuværende regler samlet kan komme til at sidde i op mod 14 år. Forskellen er slut nu.

Et flertal af de delegerede på Enhedslistens årsmøde i Gladsaxe stemte igennem, at ansatte fremover kan stille op i maksimalt syv år mod i dag ti år.

I praksis betyder det, at de ansatte også fremadrettet vil kunne sidde maksimalt op mod 12 år.

Nuværende medlemmer undtaget
Forslaget var stillet af hovedbestyrelsen, og for at debatten ikke skulle omhandle konkrete personer, blev det indført, at forslaget ikke gælder for de nuværende folketingsmedlemmer.

Var denne tilføjelse ikke indført kunne stramningen fremadrettet have ramt Maria Reumert Gjerding, der blandt andet er miljø- og landbrugsordfører, samt forsvars-, uddannelses- og forskningsordfører Eva Flyvholm. Trods stramningen kan de altså godt stille op ved næste folketingsvalg.

Pelle Dragsted nåede at være ansat i partiet i knap ti år, inden han sidste år blev nyvalgt folketingsmedlem. Han er dermed et eksempel på en, der med de nuværende regler ikke ville kunne have stillet op sidste år.

 

Forrige artikel EL satser på genvalg til folketingsmedlemmer EL satser på genvalg til folketingsmedlemmer Næste artikel Øget sygefravær blandt svenske statsansatte