Efter milliardunderskud hos Danmarks største energiselskab: Bestyrelsesformand trækker sig

Efter et katastrofalt årsregnskab og mislykkede vindprojekter i USA trækker bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen sig fra Ørsted. Det har efterladt det største underskud nogensinde for selskabet.

Det ser sort ud for energiselskabet Ørsted.

Selskabet nedlægger nu 600-800 stillinger, samtidig med at formanden for Ørsteds bestyrelse, Thomas Thune Andersen, trækker sig på den kommende generalforsamling 5. marts.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse. 

Beslutningerne er taget i forbindelse med, at selskabet rammer et underskud på 20,2 milliarder kroner efter skat i det nye årsregnskab.

"Vi har prioriteret projekter inden for vores portefølje og implementerer væsentlige ændringer i vores forretning, herunder en revision af vores driftsmodel for at reducere risici," udtaler han og tilføjer:

"Vi vil gøre vores yderste for at gennemføre dette på en fair og respektfuld måde."

{{toplink}}

Mislykkede vindprojekter 

Det store underskud kommer efter markante nedskrivninger på en lang række af selskabets projekter i USA. 

Underskuddet kommer ikke som en overraskelse, da Ørsted i efteråret oplyste, at det ville trække sig fra projekterne Ocean Wind 1 og 2 i USA.

Det resulterede i nedskrivninger for i alt 28 milliarder i USA i efteråret, viser selskabets årsregnskab.

Underskuddet fører udover nedlæggelser af de mange stillinger også til en spareplan på en milliard kroner, hvor der skal fyres omkring 250 medarbejdere globalt.

Fyringerne vil ske i løbet af indeværende år.

Thomas Thune Andersen, der går af som formand, har siddet for bordenden af Ørsteds bestyrelse i næsten ti år. Han tiltrådte stillingen i august 2014.

Samtidig meddeles det, at aktionærer ikke får udbetalt udbytte fra Ørsted i 2023, 2024 og 2025. Udbytte er det, der i daglig en udbetaling fra virksomheder til aktionærerne.

Den største enkeltejer af Ørsted er den danske stat. Den ejer 50,1 procent af aktierne. 

Forrige artikel Tidligere Ekstra Bladet-chefredaktør får ny rolle hos Podimo Næste artikel Mike Fonseca vil fortsætte i Folketinget som løsgænger Mike Fonseca vil fortsætte i Folketinget som løsgænger