Efter asylpar-sagen: Topembedsmand forlader Udlændingeministeriet

Lykke Sørensen var ifølge Politiken en af Inger Støjbergs fremmeste interne kritikere under den såkaldte asylpar-sag. Nu forlader hun Udlændingeministeriet til fordel for Kriminalforsorgen. 

En af topembedsmændene i Udlændingeministeriet under forsommerens asylpar-sag, afdelingschef Lykke Sørensen, har fratrådt sin stilling for i stedet at tiltræde som straffuldbyrdelsesdirektør i Kriminalforsorgen. 

Det skriver Politiken.

Som afdelingschef i ministeriets udlændingeafdeling har Lykke Sørensen været den ledende jurist under sagen om tvangsadskillelsen af unge asylpar.

Ifølge Politiken påpegede hun i foråret flere gange ulovligheden i at tvangsadskille asylpar, hvor den ene part var under 18 år, over for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Dog nævner avisen, at det står ikke klart, om uroen under asylpar-sagen er grunden til, at Lykke Sørensen efter to år som afdelingschef forlader ministeriet. 

Udlændinge- og Integrationsministeriet forholder sig i en pressemeddelelse kortfattet til afgangen: "Inger Støjberg og resten af Udlændinge- og Integrationsministeriet er glade for Lykke Sørensens indsats i ministeriet og ønsker hende held og lykke i sin nye stilling."

Lykke Sørensen har tidligere været juridisk chef i PET og nåede et år som vicedirektør i Udlændingestyrelsen, inden hun i 2015 satte sig på stillingen som chef for Udlændingeafdelingen. 

Forrige artikel Efter vindmølle-uro: V-profiler danner egen lokalliste på Lolland Næste artikel Utilfreds næstformand i FTF trækker sig