Dronningen: Tag debatten - og hør efter!

NYTÅRSTALE 2013: Dronning Margrethe holdt en nytårstale classic, da hun opfordrede sine landsmænd til at tage debatten i en storsindet ånd, hvor man hører efter for at undgå et småligt land.

Dronning Margrethe holdt traditionen tro sin nytårstale direkte fra sit modtagelsesværelse i Christian IX's Palæ på Amalienborg.

I år opfordrer hun danskerne til at undgå tendenser til, at Danmark kan udvikle sig til et småligt land. Vi er alle del af det samme samfund, og vi deler vilkår, sagde Margrethe.

Hun sagde, at man bør bøje sig mod hinanden og tage debatten. 

"Næste skridt er, at vi også hører efter, hvad andre siger. Så får vi den diskussion, vi kan blive klogere af. Det kræver mod at gå ind i en debat – men også at vise storsind," sagde Dronningen i talen, der gengives i sin helhed nedenfor.

Hun formanede:

"Nogle har boet her altid, andre er kommet til. Men vi er en del af det samme samfund, og derfor deler vi vilkår i stort og småt, på godt og ondt. Vi må skelne mellem store og små bekymringer. Nok er Danmark et lille land, men vi skal passe på, at vi ikke bliver et småligt land." 

Forrige artikel Hver 10. bibliotekar er forsvundet på fire år Hver 10. bibliotekar er forsvundet på fire år Næste artikel Forsker: Sverige har løsningen på velfærdsturisme Forsker: Sverige har løsningen på velfærdsturisme