Dødsfald: Redaktør Tage Jensen, 88 år

NEKROLOG: Den liberale redaktør Tage Jensen, Frederiksberg, er død, 88 år gammel. Det er ikke længe siden, han var et fast ansigt på Christiansborg.

Af Rasmus Nielsen
Chefredaktør 

Man var aldrig i tvivl om, hvis parti hans hjerte bankede for. Det var for Venstre. Men kærligheden var større: Den omfattede selve parlamentets hus, Christiansborg, hvis gange den nu afdøde redaktør Tage Jensen har betrådt mere end de fleste.

Med Tage Jensens død, 88 år gammel, har Folketinget mistet den sidste af de store, gamle redaktører, der aldrig lod sig pensionere, men blev ved med at komme i Folketinget, uanset om de egentlig havde en arbejdsgiver eller ej.

Han føjer sig til en udsøgt række af afdøde redaktører som Gert Andersen og Verner Jespersen (der begge var formænd for Folketingets Presseloge) samt legenden Erik Finnemann Bruun.

Vendelboen Tage Jensen arbejdede for Venstrepressens Bureau (senere Den liberale Presse) fra 1958 til den officielle pensionering i 1990. Der er ikke det pressemøde efter tirsdagens ministermøde, Tage Jensen ikke har stillet spørgsmål til. Ikke aggresive, besværlige spørgsmål for trængte statsministre, men typisk et nyttigt, opklarende spørgsmål som: - har regeringen foretaget udnævnelser i dag? Så griflede vi alle løs, for der kunne jo være sat en ny departementschef i verden, eller hvad har vi.

I sine yngre år kunne man godt skimte en vis lune bag Tage Jensens øjne, men det hurtigtløbende sprudleri var ellers ikke hans udprægede side. Det lærte man ikke i Vendsyssel.

I de allersidste år kunne Tage virke svækket, og vi havde nok lige del ondt af ham og respekt for den udprægede kærlighed til folkestyret og Folketinget, han viste igen og igen ved at komme ind. Hvad var der sket? Hvad kunne føjes til Folketingets nyhedstræ? Noget nyt sprunget ud? Var der ikke nogen, der ville sludre og sladre?

Tage Jensen skrev for illegalt bladarbejde under krigen, og blev så medarbejder ved Morgenbladet og venstreavisen København. Karrieren tog for alvor fat i 1950'erne som chef for pressesektionen ved Den danske Kommando i Tyskland. Efter de mange år på Christiansborg fortsatte Tage Jensen med at virke lidt for forskellige fagblade.

Bisættelsen har fundet sted, fremgår det af annoncer i dagens aviser.

Forrige artikel Nu bliver Femern-tunnel 2,8 mia. dyrere Næste artikel Radikale har fremlagt deres 2020-plan Radikale har fremlagt deres 2020-plan