Dødsfald: Fhv. statsskattedirektør Hans Westerberg (92)

Den tidligere chef for Statsskattedirektoratet og Skatte- og Afgiftsstyrelsen, cand.polit. Hans Westerberg, Kgs. Lyngby, er stille sovet ind, 92 år gammel. Bisættelsen har fundet sted.

Hans Westerberg gjorde statsskatter til hele sin karriere. 

Han blev cand.polit. i 1957 og straks sekretær i Skattedepartementet under Finansministeriet. Det blev startskuddet til en fornem karriere i skattevæsnet, hvis enheder på den tid hed noget andet end i dag. 

Westerberg blev i 1967 kontorchef i Kildeskattedirektoratet og ligningschef i 1971. Det var i de år, hvor skattetrykket steg markant under VKR-regeringen og kildeskatten var en realitet.

I 1975 blev han direktør for Statens Ligningsdirektorat og samme år for Statsskattedirektoratet. I 1989 blev han direktør for Skatte- og Afgiftsstyrelsen for så at trappe karrieren ned som chef for Told- og Skatteregion Nærum i perioden 1990-99.

Statsembedsmanden var også formand for Ligningsrådet 1975-88.

Hans Westerberg efterlader sig bl.a. sin hustru siden 1975 Annette Westerberg.

Forrige artikel Skaarup bliver folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne Skaarup bliver folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne Næste artikel Konsul bliver Elbilforeningens første direktør Konsul bliver Elbilforeningens første direktør