Dødsfald: Fhv. museumsdirektør Else Bülow (84)

Den tidligere direktør for Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg gennem et årti Else Bülow er gået bort. Hun blev 84 år.

Else Bülow levede med kunsten ved sin side som forfatter, kunstkonsulent og museumsdirektør frem til sin død. Hun gik bort i en alder af 84 år.

Det oplyser Politiken.

Hun blev uddannet cand.mag i kunsthistorie ved Københavns Universitet og forvarede sin magisterkonferens i 1974. Det førte til en karriere indenfor kunst og kultur.

Konsulentopgaverne bød blandt andet på indretning af udstillingsrum på Frederiksborg Slot, Statens Kunstfond og Statens Museum for Kunst og for Statens Museumsnævn.

Hendes længste ansættelse var som direktør for Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg, hvor hun ledte museet fra 1979 og et årti frem.

Inden da var Else Bülow volontør ved Statens Museum for Kunst, leder af Kunstforeningen (i dag Gammel Strand) og museumsinspektør ved Aarhus Kunstmuseum før skiftet til Nordjyllands Kunstmuseum.

Efter ti år på museet i Aalborg skiftede hun i 1989 den faste stilling ud med en freelancekarriere som rådgiver og arrangør.

Gennem sin karriere modtog hun flere udmærkelser som blandt andet LO’s kulturpris og Den Gyldne Skovl fra fagbevægelsen i Aalborg.

Hun blev desuden udnævnt til ridder af den franske kulturorden l’Ordre des Arts et des Lettres og skrev bøger om mode og kunst. 

Forrige artikel TV 2 finder ny redaktør internt Næste artikel Danica Pension får tidligere ansat som kommunikationschef