Dødsfald: Fhv. generalsekretær og GL-formand Lavst Riemann Hansen (80)

Fhv. stedfortrædende generalsekretær i Nordisk Råds Danske Sekretariat og formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Lavst Riemann Hansen, København V, er død, 80 år gammel. 

Landsmandssønnen blev født i Mjøls ved Aabenraa.

Efter studentereksamen fra Aabenraa Statsskole blev Riemann cand.mag. i samfundsfag og historie fra Københavns Universitet i 1971.

Allerede i studietiden var han timelærer på Frederiksberg Gymnasium, og det var også i en årrække gymnasieskolen som uddannelsesretning, der blev Lavst Riemann Hansens virkefelt.

Han var således formand for Gymnasieskolernes Lærerforening i årene 1979-87. Sideløbende var Lavst Riemann Hansen adjunkt og lektor på Herlev Gymnasium i årene 1975-92, hvor han også de første år var lærerrådsformand.

Dermed var han med i perioden, hvor tilstrømningen til gymnasierne steg til himlen, og der blev bygget nye gymnasier landet rundt.

Lavst Riemann Hansen var medlem af bestyrelsen for Foreningen af Lærere i Samfundsfag i årene 1969-74, ligesom han var formand for AC's arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalg 1986-90 og for censorerne i samfundsvidenskab ved RUC.

Han har skrevet flere lærebøger i samfundsfag og udgav som historiker i 1996 bogen "Forgæves Forsøg på Førergreb - Dansk Idrætsforbund under Besættelsen".

I 1992 tog karrieren et vigtigt skift, da han blev stedfortrædende generalsekretær i Nordisk Råds Danske Sekretariat frem til 2008. I Nordisk Råd rådgav han bl.a. de danske politikere i nordiske spørgsmål.

Lavst Riemann Hansen var i offentligheden kendt som en flittig kronikør.

Han efterlader sin kone siden 1964 Liselotte samt børn og børnebørn.

Bisættelsen har fundet sted, oplyser familien.

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. færge-direktør Niels Villy Rask (85) Næste artikel Diabetesforeningen ansætter direktør med politisk baggrund