Dødsfald: Fhv. forlæggerformand og præsident for Scleroseforeningen, Ole A. Busck (81)

Fhv. forlagsboghandler, forlæggerformand og præsident for Scleroseforeningen, cand.merc. Ole Arnold Busck, Hellerup, er død, 81 år.

Han var født ind i bogverdenen, idet hans bedstefar, Arnold Busck, i 1896 grundlagde den virksomhed, som siden udviklede sig til Arnold Busck-koncernen, skriver Politiken.

Han gjorde sig klar til familievirksomheden i Købmagergade i København ved først at læse til cand.merc. på CBS. Derefter stod han i lære i Köln, Oxford, Wien, Paris og New York og grundlagde derved sin internationale orientering.

Ole Arnold Busck blev i 1963 ansat i familiefirmaet – fra 1969 som direktør i Nyt Nordisk Forlag. Han var forlæggernes formand i 12 år. 

Ole Arnold Busck var desuden oberstløjtnant af reserven ved Livgarden, og i en periode var han generalsekretær i den internationale forsamling af reserveofficerer. Han var Ridder af første grad af Dannebrogordenen.

Han var levende engagement i Scleroseforeningen, hvor han var præsident fra 1996 til 2008, og hvor han ved sin fratræden blev æresmedlem. 

Busck-slægtens gård, Nørskov Gods ved Ry i Jylland, drives videre af sønnen, godsejer, hofjægermester Peter Arnold Busck, mens datteren Helle Busck Fensvig er direktør for boghandlervirksomheden, der i dag omfatter 31 fysiske butikker og samt onlineforretning.

Ole Arnold Busck bisættes fra Sct. Sørens Kirke, Gl. Rye, 23. februar 2019 kl. 13.

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. personaledirektør i H:S Flemming Sarroe (86) Næste artikel Akademikere modtager Politikens Frihedspris