DF ude af forhandlinger om europaaftale

EU: Der skal ikke pilles ved de danske forbehold, lyder det fra Dansk Folkeparti, som afviser regeringens udspil til en ny europaaftale. Dermed er kun Venstre og Konservative tilbage i forhandlingerne.

Dansk Folkeparti bliver ikke en del af en ny europaaftale.

Det står klart efter partiets forhandlingsmøde med europaminister Nicolai Wammen (S) onsdag aften. Her gjorde europaministeren det klart, at en ny aftale skal indeholde ønsket om at afskaffe forsvarsforbeholdet og erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning.

Men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til.

"Jeg synes, det er et underligt forløb, når regeringen sådan kommer med et ultimativt krav. Ønsker regeringen reelle forhandlinger, så dur det altså ikke," siger Dansk Folkepartis EU-ordfører Pia Adelsteen.

Hun fortæller, at Dansk Folkeparti gerne vil være med til at beholde formuleringen om forbeholdene fra den seneste europaaftale. Men det vil regeringen, Venstre og Konservative ikke være med til, da den mest af alt kun faktuelt konstaterer Danmarks forbehold.

"Hvis vi blot som den tidligere aftale konstaterer, at vi har fire undtagelser, så er der ingen grund til at lave en ny aftale," sagde Jakob Ellemann-Jensen tidligere på ugen til Altinget.dk.

Enhedslisten og Liberal Alliance har allerede tidligere trukket sig fra forhandlingerne. Derfor tyder det meget på, at en ny europaaftale kun bliver mellem Venstre, Konservative og regeringspartierne. Det er europaminister Nicolai Wammens forventning, at en aftale er på plads inden sommerferien.

Forrige artikel Enhedslisten redder regeringen fra EU-knibe Enhedslisten redder regeringen fra EU-knibe Næste artikel K siger ja til ny folkeskolereform K siger ja til ny folkeskolereform