DF: SF kopierer forslag om garanti til selvmordstruede

SELVMORD: SF foreslår garanti for hurtig behandling til folk, der har forsøgt at tage deres eget liv. DF beskylder SF for at kopiere deres forslag.

Mennesker, der har forsøgt selvmord, skal have hurtig hjælp. Det mener SF's psykiatriordfører Özlem Cekic.

"Det er vigtigt, at unge, der forsøger at tage deres eget liv, får ret til hjælp og støtte, umiddelbart efter selvmordsforsøget. SF vil give disse mennesker en garanti for, at de får behandling indenfor 48 timer," siger hun i en pressemeddelelse.

For at afhjælpe problemet vil SF nu fremsætte et beslutningsforslag om behandlingsgaranti. Det skal sikre, at folk, der har forsøgt selvmord, får behandling inden for 48 timer. En hurtig behandling og støttetilbud er nemlig afgørende, hvis et selvmordsforsøg ikke skal føre til et selvmord ved en senere lejlighed, mener partiet.

DF: Trist at SF kopierer
Dansk Folkepartis socialordfører Dennis Flydtkjær er glad for, at SF så er enig med partiet.

Men han kritiserer Özlem Cekic for at lave en primitiv kopiering af Dansk Folkepartis forslag.

"Det ærgrer mig, at SF har brug for at kopiere andre partiers forslag, som om det gælder om at komme først med et forslag. For mig gælder det om at hjælpe de mennesker, der går med selvmordstanker, og ikke så meget, hvem der kommer med forslaget. SF kunne derfor have valgt at melde ud, at de deler synspunkt med Dansk Folkeparti på det område, og derfor vil støtte vores forslag, i stedet for at fremsætte deres eget, når de nu ved, DF kommer med et," siger Dennis Flydtkjær.

Forrige artikel Kommuner får lov at bruge 2,15 mia. kr. Næste artikel DF stiller minister til ansvar for Altinget.dk-artikel DF stiller minister til ansvar for Altinget.dk-artikel