DF: Flygtninge gør trepart til et håbløst projekt

DEBAT: Selvom regeringen gør et stort nummer ud af trepartsforhandlingerne, er de reelt nyttesløse, hvis ikke flygtningene selv accepterer, at de må lægge deres kultur bag sig og tilpasse sig det danske arbejdsmarked, skriver DF’s beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

Af Bent Bøgsted
MF og beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti

Regeringen satser åbenbart meget på trepartsforhandlinger. Tilsyneladende forventer de, at LO og DA kan blive enige om at binde hinanden fast på, at der skal mange flere indvandrere og asylansøgere i arbejde.

De sidste 30 år er det ikke lykkedes at få integreret ret mange indvandrere eller integrationsmodtagere på det danske arbejdsmarked, så hvorfor forventer regeringen så, at det vil lykkes denne gang?

Det vigtigste er og bliver jo, at indvandrerne formår at lægge deres lands skikke bag sig. Skal der være en vellykket integration, kræver det, at de går fuldt ud ind i at tilpasse sig det danske arbejdsmarked.

Kan ikke forvente hensyn
Det kræver også, at de fuldt ud accepterer den danske kultur. Det kræver, at de accepterer, at Danmark har ligestilling mellem mænd og kvinder.

Det kræver, at de accepterer, at i Danmark kan de ikke forlange særrettigheder. De siger jo, at de er flygtet fra undertrykkelse, og derfor kan det heller ikke hjælpe, at de straks forlanger, at der skal tages hensyn til deres kultur og religion på arbejdspladserne. 

Det kræver, at de lærer dansk for at begå sig på arbejdsmarkedet. Hvis ikke indvandrere og asylansøgere har den indstilling, ja, så kommer de aldrig til at blive integrerede, og de kommer ikke ind på arbejdsmarkedet.

Derfor står parterne med en håbløs opgave, hvis ikke indvandrerne, som noget af det første, lægger alt bag sig og deltager aktivt i at blive en del af det danske samfund.

Mere uddannelse, ingen indslusningsløn
Det har også været fremme, at regeringen har foreslået en form for en trappemodel med en lav startløn for at flygtningene kan komme ind på arbejdsmarkedet. 

Det vil regeringen åbenbart have parterne til at aftale. Men det bliver ikke med Dansk Folkepartis stemmer, at regeringen får en aftale igennem, hvor startlønnen er under den danske overenskomstmæssige mindsteløn.

Det vil Dansk Folkeparti sige nej til, uanset om parterne skulle blive enige, hvilket jeg tvivler på, at de kan blive.

Men et væsentligt punkt, der skal med i trepartsforhandlingerne, er efteruddannelse af de ledige til de job, som arbejdsgiverne siger, de mangler kvalificeret arbejdskraft til.

Forrige artikel LA: Public service i fri konkurrence LA: Public service i fri konkurrence Næste artikel Elberth: Skal Mette Frederiksen på Twitter? Elberth: Skal Mette Frederiksen på Twitter?