Det sker i dansk politik: Terrorsamråd og nationalregnskab

OVERBLIK: Mette Frederiksen udfrittes om terrorangrebet i København i udsat samråd, og så fremlægges der både vismandsrapport og nationalregnskab. Og måske kommer valget? Få overblikket over ugens politiske begivenheder her.

Lovgivningstempoet er højt i Folketingssalen, og der kommer masser af økonomiske nøgletal. Få et overblik over ugen i dansk politik her:

Tirsdag fremlægger Det Økonomiske Råd den nye vismandsrapport. Den indeholder en konjunkturvurdering og berører emnerne offentlige finanser, bankunionen og yderområderne i Danmark.

Og så er tirsdag ugens store-samråd-dag. Fire stykker skal afholdes i løbet af dagen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) er i samråd om antal skoleelever i folkeskoleklasserne, justitsminister Mette Frederiksen (S) om regler for studenterkørsel, og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er i Grønlandsudvalget indkaldt til samråd om samarbejdet mellem den danske og den grønlandske regering.

I folketingssalen er der 3. behandling om lovforslaget, der skal rive den gamle Storstrømsbro ned og bygge en ny.

Onsdag skal justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd om terrorangrebet i København tilbage i februar. Samrådet blev i sidste uge udskudt i sidste øjeblik på grund af manglende svar og et hemmeligholdt telefonnotat, men nu prøver man så igen. Samtidig skal justitsministeren også svare på spørgsmål om politiets skydetræning.

Derudover er der som sædvanlig spørgetid i Folketingssalen med ministrene.

Torsdag kværner lovgivningsmaskinen videre i Folketingssalen. Der er mange behandlinger af forskellige love i disse uger, så Folketinget til juni kan gå på sommerferie med god samvittighed.

Fredag offentliggør Danmarks Statistik nationalregnskabet for 1. kvartal 2015. Regeringen holder formentlig skarpt øje med, om der fortsat har været vækst i BNP i første del af dette år.

Hvornår kommer valget så?
Det er ved at spidse til i kalenderen, hvis valget skal komme før sommer. Hvis Helle Thorning-Schmidt ikke trykker på knappen i løbet af denne uge, bliver det formentligt først til august/september. Valget skal senest afholdes 14. september 2015.

Forrige artikel Staten kræver millioner tilbage fra skoler Staten kræver millioner tilbage fra skoler Næste artikel Det sker i EU: FN-boss i Bruxelles, kreativ skattetænkning og frihandel Det sker i EU: FN-boss i Bruxelles, kreativ skattetænkning og frihandel