Det sker i dansk politik: Ungdommens Folkemøde, flagdag og samråd om attentat

OVERBLIK: Ugen kommer til at stå på alt fra Ungdommens Folkemøde til samråd om attentatforsøg på Lars Hedegaard og en fortsættelse af 2025-forhandlingerne. Få overblik over ugen i dansk politik her.

Velkommen til en uge, hvor lanceringen af 2025-planen kan mærkes. Både mandag og onsdag fortsætter sættemøderne til 2025-planen, og tirsdag begynder finanslovsforhandlingerne. 

Men ugen står ikke kun på hårde forhandlinger, for der bliver også afholdt Ungdommens Folkemøde og velkomstfest for flygtninge.

Mandag morgen sætter 3F fokus på de væsentlige udfordringer for dansk økonomi, erhvervsliv og arbejdsmarked med en morgen-debat. Det sker i lyset af fremlæggelsen af 2025-planen.

Mandag er der officiel flagdag for Danmarks udsendte soldater. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009. Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, folketing eller en minister.

Mandag fortsætter sættemøder om 2025-planen, inden de egentlige forhandlinger begynder.

Tirsdag har Anni Matthiesen indkaldt til høring om målsætningen om, at 95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre mindst en ungdomsuddannelse.

Tirsdag har retsudvalget indkaldt justitsminister Søren Pind (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V) i samråd om status på sagen om den formodede gerningsmand til attentatet mod Lars Hedegaard.

Tirsdag skal Folketinget mødes for at førstebehandle regeringens finanslovforslag. Læs mere om regeringens finanslovforslag her

Onsdag inviterer Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget til åben høring om, hvordan produktionserhvervet i Danmark styrkes. Det sker under navnet ”Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark?"

Onsdag fortsætter sættemøder om 2025-plan, og finanslovsforhandlingerne forventes at fortsætte.

Torsdag begynder Ungdommens Folkemøde. Det er første gang, at folkemødet løber over to dage i september, hvor unge mødes på tværs af sociale, geografiske og uddannelsesmæssige skel. Det sker på Søndermarken.

Torsdag har Morten Bødskov også kaldt til høring om dansk Life Science Strategi anno 2016.

Fredag begynder hovedforhandling i Se og Hør-sagen. Det betyder, at selve sagen med blandt andre Henrik Qvortrup begynder.

Lørdag holder 3F kongres i Aalborg, som strækker sig over de næste seks dage. Det er fjerde kongres og delegeretmøde, 3F afholder.

Lørdag bliver der samtidig holdt velkomstfest for flygtninge. Arrangementet lanceres som Europas største velkomstfest for flygtninge.

Forrige artikel Naturfredningsforening: Ny nationalpark udhuler konceptet Naturfredningsforening: Ny nationalpark udhuler konceptet Næste artikel Det sker i EU: Ruslands-sanktioner, flygtninge og græsk gæld Det sker i EU: Ruslands-sanktioner, flygtninge og græsk gæld