Det sker i dansk politik: Ungdommen indtager Folketinget

OVERBLIK: Ugen står blandt andet på ungdomsparlamentsdagen, hvor 179 folkeskoleelever indtager Folketinget, ligesom den byder på et hav af samråd, hvor Inger Støjberg endnu engang skal forholde sig til regeringens udskældte flygtningeannoncer. 

Mandag indtager ungdommen Folketinget, når den årlige ungdomsparlamentsdag afholdes. Her vil 179 skoleelever fra 8. og 9. klasse komme med deres bud på, hvordan man skal løse samfundets udfordringer. De skal blandt andet behandle 60 beslutningsforslag og holde spørgetime med Lars Løkke Rasmussen (V) og 11 andre ministre.

Folketinget har lavet et lille tv-spot om dagen, som kan ses herunder:

Mandag holder Nordisk Råd fællesmøder i den finske hovedstad, Helsinki. Alle partigrupper, præsidiet og udvalg i Nordisk Råd afholder møder, der fortsætter tirsdag.

Tirsdag stemmer Folketinget om de nye udlændingestramninger, der blandt andet gør det muligt at beslaglægge flygtninges værdigenstande og udsætter familiesammenføring fra et til tre år for flygtninge med midlertidig opholdstilladelse.

Der er også fire samråd på menuen tirsdag. Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal i samråd i Ligestillingsudvalget om kønsopdelt lønstatistik, og senere skal han sammen med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) stå skoleret i Beskæftigelsesudvalget om Udbetaling Danmarks administration af den droppede boligydelsespakke.

Også skatteminister Karsten Lauritzen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal i samråd om henholdsvis grundskyld og kritikken af regeringens flygtningeannoncer.

Samrådsrækken fortsætter onsdag. Claus Hjort Frederiksen lægger for i Finansudvalget, hvor han skal redegøre for udgifterne til integration af asylansøgere. Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal senere på dagen i samråd om sprøjtegift og glyfosat-produkter.

I Fællessalen på Christiansborg er der onsdag seminar om psykisk førstehjælp, som er arrangeret af Psykiatrifonden i samarbejde med Venstres psykiatriordfører, Jane Heitmann.

Torsdag samler ugebrevet Mandag Morgen mere end 1.200 aktører til konferencen Velfærdens Innovationsdag 2016.

Også Sydbank holder konference, hvor det skal diskuteres, hvordan der bliver skabt vækst i hele Danmark. Her er Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Venstres gruppeformand, Søren Gade, blandt deltagerne.

Et par samråd er der også på dagsordenen torsdag. Eva Kjer Hansen skal redegøre for kvælstofnormer og pesticider, mens justitsminister Søren Pind (V) skal i samråd om varetægtsfængslede og udenlandske efterretningstjenesters overvågning af Danmark.

Senere torsdag skal forsvarsminister Peter Christensen (V) i samråd om det grønlandske område Grønnedal, mens sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) skal forklare sig i sagen om magtanvendelse over for ældre og demente.

Fredag er der ikke noget møde i Folketingssalen, men et enkelt samråd har dog fundet plads i kalenderen. Det er skatteminister Karsten Lauritzen, der i Skatteudvalget skal forklare sig om svindel med moms og punktafgifter.

Lørdag holder SF vintertræf i Aarhus.

Søndag fylder tidligere minister og nuværende erhvervs- og finansordfører for Konservative, Brian Mikkelsen, 50 år. Stort tillykke.

Forrige artikel Liberal erhvervsveteran: Løkke er bedre end Fogh Liberal erhvervsveteran: Løkke er bedre end Fogh Næste artikel Måling: Flertal ønsker skattelettelser Måling: Flertal ønsker skattelettelser