Det sker i dansk politik: Togfond og arkivlov

OVERBLIK: Der er en masse samråd på ugens politiske program - blandt andet et samråd tirsdag om finansieringen af regeringens togfond. Torsdag skal et lovforslag om arkivloven behandles, og så tager dronningen til Aarhus i anledning af sin fødselsdag.

Tirsdag har transportudvalget indkaldt både økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) og skatteminister Benny Engelbrecht (S) i et åbent samråd om Togfonden. Transportudvalget vil have ministrene til at svare på, hvor finansieringen til Togfonden skal komme fra, efter indtægterne fra olie er blevet mindre end beregnet på grund af faldende oliepriser.

Udover togfond-samrådet er der yderligere fem samråd på tirsdagens program. Blandt andet er justitsminister Mette Frederiksen (S) kaldt i to samråd om henholdvis Edward Snowden og uanmeldte voldtægtssager.

Onsdag er der spørgetid med ministrene i Folketingssalen. Og så er der 1. behandling af et lovforslag fremsat af kulturministeren, Marianne Jelved (R), om arkivloven, der omhandler indsamling af patientoplysninger i den kontroversielle DAMD-database.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) skal svare for sig i et samråd om, hvordan regeringens vandplaner påvirker Fyn og Øer. Samrådet er indkaldt af den i øvrigt flittige samrådsindkalder Erling Bonnesen (V).

Royalister i Aarhus kan onsdag se frem til besøg fra dronning Margrethe II, som kører gennem byen i karet for at fejre sin 75 års fødselsdag. Hun fylder år 16. april.

Torsdag har en samlet opposition et beslutningsforslag til 1. behandling i Folketingssalen. Oppositionen vil med beslutningsforslaget pålægge regeringen at optage forhandlinger med EU-lande og andre lande om et samarbejde, der skal give bedre mulighed for, at kriminelle kan afsone deres straf i deres hjemland.

Det er også dagen, hvor Steen Gade, folketingsmedlem for SF, kan fejre en rund fødselsdag. Han bliver 70 år torsdag 9. april. Tillykke!

Fredag er Mette Frederiksen i sit fjerde og sidste samråd i løbet af ugen. Det bliver i fællesskab med integrationsminister Manu Sareen (R), og samrådet omhandler bekæmpelse af hadforbrydelser.

 

Forrige artikel Det sker i EU: Påskestille i EU-land Det sker i EU: Påskestille i EU-land Næste artikel Her er DA's 28 forslag til reform af offentlige ydelser Her er DA's 28 forslag til reform af offentlige ydelser