Det sker i dansk politik: Terror-retssag, samråd og sommergruppemøder

OVERBLIK: Tre partier holder den kommende uge sommergruppemøder, og Konservative inviterer i den forbindelse indenfor i en privatborgers have. Få overblikket over ugen i dansk politik her.

Mandag holder Enhedslisten sommergruppemøde i Aarhus, inden den politiske sæson for alvor skydes i gang. Som traditionen byder, er der om eftermiddagen pressemøde, og her vil Pernille Skipper for første gang som politisk ordfører fortælle om Enhedslistens politik og initiativer.

Det gør hun sammen med miljø- og familieordfører Maria Gjerding og gruppenæstformand Nikolaj Villumsen under temaet ”ulighed gør os alle fattigere”. Temaet for sommergruppemødet bliver nemlig kampen mod voksende ulighed.

Mandag skal Københavns Byret behandle en nævningesag mod fire mænd, som er tiltalt for medvirken til terrorisme. Mændene har ifølge anklagemyndigheden bistået Omar el-Hussein i forbindelse med hans drab på Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade i København samt el-Husseins skud mod to politifolk ved synagogen. Der forventes dom i slutningen af september.

Enhedslisten er ikke det eneste parti, som mandag holder sommergruppemøde. Også Radikale starter nemlig sit sommergruppemøde på Egelund Slot ved Fredensborg, og det varer indtil tirsdag.

Tirsdag holder partiet i samme forbindelse pressemøde, hvor partileder Morten Østergaard sammen med Sofie Carsten Nielsen og Martin Lidegaard vil komme med de radikale prioriteter for det kommende folketingsår.

Tirsdag er der også to samråd på menuen. Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) skal i samråd om ressourceforløb, mens udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal i samråd om regeringens planer om skærpede regler omkring tålt ophold.

Tirsdag inviterer tænketanken Justitia til debat om ytringsfrihedens udfordringer i det 21. århundrede. Det sker i Fællessalen på Christiansborg, hvor forfatter og debattør Flemming Rose og Greg Lukianoff, der er direktør for Foundation for Individual Rights in Education, vil debattere.

Onsdag har Udenrigsudvalget kaldt forsvarsminister Peter Christensen (V) i samråd om indkøb af artilleri. Her skal han redegøre for, hvilke virksomheder Danmark vil købe artillerisystemer fra, og hvilke principper der bør overholdes, når Danmark køber nye våbensystemer.

Torsdag er der også et par samråd på dagsordenen. Inger Støjberg skal igen i samråd – denne gang i selskab med skatteminister Karsten Lauritzen (V). De to er nemlig blevet kaldt i samråd af Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget om styrkelse af grænsekontrollen ved de danske grænser.

Senere torsdag skal justitsminister Søren Pind (V) i samråd i Retsudvalget om offentligt ansattes ytringsfrihed.

Torsdag er der kulturmøde på Mors, hvor der er fokus på kulturen i Danmark. Kulturminister Bertel Haarder (V), de tidligere kulturministre Marianne Jelved (R) og Uffe Elbæk (ALT) og debattør Sørine Gotfredsen er blandt dem, man kan møde, ligesom der også vil være en række kulturpersonligheder. Mødet varer frem til lørdag.

Torsdag indledes et todages internationalt madtopmøde på Christiansborg. Her vil mere end 100 internationale topfolk inden for politik, forretning, gastronomi og medier fra blandt andet Kina, USA og Europa udvikle ideer til, hvordan der bliver god mad til flere mennesker.

Torsdag og fredag danner Skodsborg rammen for Det Økonomiske Råds miljøøkonomiske konference, hvor aktører med miljøøkonomisk og -politisk interesse samles for at diskutere miljøøkonomi og miljøpolitik i Danmark.

Torsdag og fredag holder Konservative som det sidste parti sit sommergruppemøde, og pressemødet kommer ligesom sidste år til at foregå i en privat borgers have. Fredag lægger Susanne Rishede i Lejre nemlig have til, når Søren Pape og co. inviterer pressen til møde. Eftersom Konservative i en pressemeddelelse fortæller, hvad Susanne Rishede betaler i grundskyld, gætter vi her på redaktionen på, at det (igen i år) bliver et af hovedtemaerne.

Forrige artikel Et år efter valget: Sådan fører Alternativet EU-politik Et år efter valget: Sådan fører Alternativet EU-politik Næste artikel Det sker i EU: Tung trio grubler over Brexit Det sker i EU: Tung trio grubler over Brexit