Det sker i dansk politik: Konservatives kvælstof-frist udløber

OVERBLIK: På fredag udløber Konservatives frist for, hvornår regeringen senest skal garantere, at udledningen af kvælstof bliver sænket i 2017 og 2018. Derudover byder ugen i dansk politik på generalforsamling i Danske Regioner og en række samråd. 

En ny uge i dansk politik er i gang, og det er en uge, som meget vel kan byde på et nyt gymnasieudspil fra regeringen. Derudover byder ugen på en række andre ting:

Mandag holder udenrigsminister Kristian Jensen (V) folkemøde om ny dansk udviklingsstrategi på Krogerup Højskole. Her kan borgere komme med input til, hvordan Danmarks udviklingsbistand på 15 milliarder bedst bruges.

Mandag holder Altinget konference om politisk kommunikation http://www.altinget.dk/konference/politisk-kommunikation-saadan-saetter-du-dagsordenen-. Her vil blandt andet Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Benjamin Rud Elberth, digital chef hos Geelmuyden Kiese, og Anders Frandsen, public affairs director hos Rud Pedersen, tale. Arrangementet er udsolgt, men man kan følge med på Twitter under hashtagget #polkom og @AltingetLive.

Tirsdag er der samråd i Energi- og Klimaudvalget, hvor energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal redegøre for den danske PSO-model.

Tirsdag holder Realdania inspirationsmøde om fremtidens folkemøde. Her har tre teams udviklet hver deres forslag til en strategisk helhedsplan for Allinge, som de præsenterer og udstiller til arrangementet.

Folketingets Ombudsmand ventes tirsdag at offentliggøre sin årsberetning

Onsdag er der spørgetid med regeringens ministre. Her skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) svare på, hvorfor han mente, at det var nødvendigt at mødes med embedsmænd fra Miljø- og Fødevareministeriet om landbrugspakken.

Præcis det samme spørgsmål skal transportminister Hans Christian Schmidt (V), undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) svare på. Det sker, efter Berlingske i sidste uge kunne berette, at flere i regeringen har været dybt involveret i den omstridte landbrugspakke.

Miljø og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) får en travl onsdag, hvor han skal i ikke mindre end tre samråd – alle sammen om forurening. Her skal det handle om reduktion af luftforurening i Danmark fra udenlandske kilder, om reduktion af luftforurening i Danmark fra danske kilder og om NOx-forurening.

Også energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt skal i samråd – for anden dag i træk – og han skal redegøre for opfølgningen på Paris-aftalen fra december.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) slutter onsdagens samrådsrække af med at skulle stå skoleret om forældres ligestilling på arbejdsmarkedet.

Torsdag holder Danske Regioner sin årlige generalforsamling. Her vil formand Bent Hansen (S) holde tale, og efterfølgende tager statsminister Lars Løkke Rasmussen ordet. Senere på dagen er der debat om sundhed og vækst i Danmark, og her deltager blandt andet sundhedsminister Sophie Løhde (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

På Christiansborg er der torsdag høring om arealanvendelse med Teknologirådet.

Der er også et enkelt samråd på dagsordenen torsdag. Skatteminister Karsten Lauritzen er nemlig kaldt i samråd om Statsrevisorernes kritik i sagen om udbytteskat.

Fredag udløber Konservatives kvælstof-frist for regeringen. For sagen om landbrugspakken er ikke helt ovre. I forrige uge slog Konservative fast, at regeringen havde to uger til at komme med en garanti for, at udledningen af kvælstof sænkes i 2017 og 2018. Får støttepartiet ikke sin vilje, vil det forsøge at danne flertal uden om regeringen.

Fredag holder foreningen Liv&Død konferencen ”Vi vil dø på nettet” om digital arv i Landstingssalen på Christiansborg. Her vil der være fokus på de mange spørgsmål og problemstillinger, der opstår ved, at vi i dag i stigende grad har et digitalt liv og en digital arv.

Onsdag kan Per Husted, der er suppleant i Folketinget og viceborgmester i Mariagerfjord Kommune, fejre sin 50 års fødselsdag. Vi kipper med flaget.

Forrige artikel Snit af målinger: Alternativet vokser og vokser Snit af målinger: Alternativet vokser og vokser Næste artikel Det sker i EU: Hollænderne går til EU-afstemning Det sker i EU: Hollænderne går til EU-afstemning