Det nye medicinråds direktør er fundet

Torben Klein er manden, der som direktør for sekretariatet i det nye medicinråd skal gå forrest i arbejdet med at vurdere lægemidlers gavn for patienten i forhold til deres pris.

Medicinrådet, der fra årsskiftet skal vurderere pris versus patienternes gavn af sygehusenes lægemidler, får en erfaren herre i spidsen. Rådets formandsskab har udnævnt Torben Klein som sekretariatsdirektør per 1. oktober, lyder det i en pressemeddelelse.

Torben Klein kommer fra Novo Nordisk Fondens Center for Metabolismeforskning på Københavns Universitet og har tidligere været direktør i blandt andet Akademiet for de Tekniske Videnskaber, Undervisningsministeriet og Nordea Fonden. Derudover har han været bestyrelsesformand for Teknologirådet, og det er netop ledererfaringen fra den række af prominente poster, der har gjort ham til et oplagt valg.

"Torben Klein bliver direktør for et sekretariat, der skal bygges hurtigt op. Det skal sikres, at der er gode arbejdsprocesser i både råd, udvalg og sekretariat, så Medicinrådet kan træffe beslutninger på et solidt grundlag. Torben Klein har en lang karriere som både direktør, bestyrelsesformand, styrelseschef med videre i ministerier, forskningsinstitutioner, fonde, råd med videre og er derfor med sin brede erfaring og stærke ledelseskompetencer den helt rette mand til at stå i spidsen for sekretariatet, så Medicinrådet kan komme godt fra start," siger Medicinrådets formænd, Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen, i pressemeddelelsen.

Som direktør for Medicinrådet bliver Torben Kleins primære fokus at sikre, at formandskabet, rådet og de faglige udvalg får professionel rådgivning og betjening til at understøtte Medicinrådets opgaver.

Den nye direktør er 57 år gammel og uddannet cand.scient i biologi fra Københavns Universitet. 

Forrige artikel Finansrådet henter ny cheføkonom fra Finansministeriet Næste artikel Københavnsk LA-politiker stifter nyt parti