Danskerne siger igen nej til euroen

MÅLING: Det tidligere flertal for at indføre euroen er væk, og danskerne vil heller ikke af med to andre forbehold i EU.

Der er nu igen flere danskere, der siger nej til et indføre euroen i Danmark end ja-sigere, og den tidligere stabile opbakning til at afskaffe forsvarsforbeholdet og det retslige forbehold er nærmest smuldret.

Det viser en ny meningsmåling udført af Rambøll for Jyllands-Posten.

45,2 procent af danskerne vil bevare kronen, mens 43,7 procent er parate til EU's fælles mønt. Så sent som i januar ville 49,8 procent stemme ja og 44,6 procent nej.

Opbakning i bakgear
Mindst lige så iøjnefaldende er tilbagegangen i støtten til at ophæve det retslige forbehold. Også når det gælder dansk deltagelse i EU's militære samarbejde, er danskerne gået i bakgear og deler sig nu i to lige store grupper.

Trods den vigende euro-opbakning fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at "målet stadig er en afstemning om euroen i denne valgperiode". Men kun hvis to grundlæggende forudsætninger falder på plads:

"For det første skal det traktatmæssige grundlag i EU være helt afklaret. For det andet skal der være en stærk parlamentarisk opbakning og en afklaret situation i Folketinget, og den er der ikke nu," siger Lars Løkke til Jyllands-Posten.

Forrige artikel Oppositionspartier uenige om kommende reformer Oppositionspartier uenige om kommende reformer Næste artikel AnsaldoBreda fester, mens Barfoed tænker Plan B AnsaldoBreda fester, mens Barfoed tænker Plan B