Danske ministre skal mødes med pave Frans

AUDIENS: Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen skal mødes med pave Frans i Vatikanet.

To af regeringens ministre skal onsdag på tur til Rom for at besøge Pave Frans. 

Paven ønsker at møde EU's klima- og miljøministre forud for FN-topmødet om nye verdensmål senere på måneden og klimatopmødet COP21 i Paris til december.

Det sker onsdag, hvor energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen  repræsenterer Danmark ved audiensen.

Et moralsk anliggende
Pave Frans meldte sig tilbage i juni i koret, som går til kamp mod de truende klimaudfordringer, og paven ser miljø- og klimaspørgsmålet som et moralsk anliggende, der berører menneskeheden og især de fattigste.

Ifølge energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har Danmark altid været stærkt engageret i klimaspørgsmålet.

"Jeg synes derfor, det er positivt, at Paven nu også går aktivt ind i kampen for at modvirke klimaforandringerne. Pavens engagement er samtidig med til at opbygge politisk momentum i forhandlingerne forud for COP21 i Paris," siger han i en pressemeddelelse.

Danmark er vigtig brik
Også miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ser frem til mødet med pave Frans. 

"Danmark er en lille, men vigtig brik i det store puslespil, som skal sikre rent drikkevand, et sundt miljø og gode livsvilkår over hele kloden – specielt i de allerfattigste egne af verden. Derfor ser jeg frem til at møde Paven i Vatikanet," siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Mødet finder sted i Vatikanet, og foruden EU's klima- og miljøministre vil også de to EU-kommissærer på klima- og miljøområdet deltage. Paven skal også tale til FN’s generalforsamling under topmødet i New York, hvor de nye verdensmål skal vedtages, og hvor den danske miljø- og fødevareminister er blandt deltagerne. 

Forrige artikel Syv nye pligter skal hanke op i embedsmænd Syv nye pligter skal hanke op i embedsmænd Næste artikel Risbjerg: DF hentede flest vælgere over midten Risbjerg: DF hentede flest vælgere over midten