Dansk formand for den maritime branche i Europa

Kjeld Dittmann, der gennem mange år har været direktør i Lyngsø Marine, skal de næste to år lede den europæiske organisation for maritim industri. Han er blevet valgt som ny formand for SEA Europe.

De næste to år er formandskabet i den europæiske brancheorganisation for maritim industri dansk.

Den mangeårige Lyngsø Marine-direktør Kjeld Dittmann skal være ny formand for SEA Europe. Det skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse.

Han kommer til at lede og repræsentere både de værfter og producenter af maritimt udstyr, som brancheorganisationen favner. Baglandet løber op i en halv million beskæftigede, der omsætter for 90 milliarder euro om året.

”Jeg forventer særligt fokus på tre mærkesager; bedre internationale rammevilkår i retning af fair konkurrence og lige adgang til markederne, øget fokus på forskning og innovation, ikke mindst til gavn for ’first movers’ af ny teknologi både blandt leverandører og redere, samt at fremme den gensidige anerkendelse af godkendelser hos landemes klasseselskaber, så det bliver nemmere og billigere at bringe nye produkter på markedet,” siger Kjeld Dittmann i pressemeddelelsen.

SEA Europe blev dannet i 2012 som en fusion mellem den snart 50-årige værftsorganisation CESA og EMEC.

Den danske brancheorganisation Danske Maritime har siden stiftelsen af SEA Europe været repræsenteret med to medlemmer: Kjeld Dittmann som næstformand og Jenny N. Braat, der er administrerende direktør i Danske Maritime, som bestyrelsesmedlem.

Forrige artikel Løkkes bror stifter partiet Frie Liberale Næste artikel Alternativet kan præsentere ordførere