Danish Crown snupper Novos HR-direktør

Andreas Friis forlader sin stilling som HR-direktør i Novo Nordisk og rykker til Danish Crown, hvor han bliver ny koncerndirektør med ansvar for HR.

Novo Nordisk må sige farvel til sin HR-direktør Andreas Friis. Han har fået nyt job, men fortsætter i samme liga og forlader således den danske medicinalgigant til fordel for slagterigiganten Danish Crown.

Her starter han 8. august som ny koncerndirektør med ansvar for HR-området, skriver firmaet på sin hjemmeside.

Andreas Friis er 40 år gammel, uddannet med en HD i organisation og ledelse fra Copenhagen Business School i 2004 og har derudover en master-grad i organisationspsykologi fra Roskilde Universitet.

Han har arbejdet hos Novo Nordisk i de sidste 11 år og beklædt diverse ledelsesposter i HR-regi med ansvar for aktiviteter i både Danmark, USA, Japan, Kina, Rusland og Nord- og Central- Europa. Tidligere har han blandt andet været ansat hos MAN B&W Diesel og Discovery.

Skiftet til Danish Crown og de nye udfordringer, han får her, går han med egne ord til med stor ydmyghed.

"Jeg synes, Danish Crown er en spændende virksomhed, som leverer godt kød og gode fødevarer, som rigtig mange mennesker efterspørger. Fagligt står jeg for, at HR-funktionen skal gøre en forskel for forretningen. Det har i høj grad motiveret mig at høre, at Jais Valeur og Danish Crowns ledelse tænker HR som en strategisk ledelsesdisciplin. Jeg glæder mig meget til at lære organisationen bedre at kende og sammen med forretningen at definere fremtidens udfordringer," siger Andreas Friis i nyheden på Danish Crowns hjemmeside.

Den nye HR-direktør skal tage over efter Hanne Grønborg, der har haft ansvaret for HR i både Danish Crown og Tulip Food Company siden 2009 og fremover blot vil have base på Tulipvej i Randers.

Forrige artikel Amerikanerne hædrer Flemming Rose Næste artikel Zetlands Lea Korsgaard kåret som årets redaktør