Dan J. opfordrer til at indstille hetz mod Bendtsen

KRITIK: Bendtsen kritiseres for at have spøgt med, at han forlod sit job som bodyguard i politiet, fordi han ikke ville beskytte socialdemokrater. Dan Jørgensen opfordrer til at indstille hetzen.

"Nu må vi lige give plads til at være mennesker i sådan en valgkamp. Bendt er en flink og humoristisk mand. Skal han nu til at lade være med at fortælle vittigheder, fordi folk er emsige," spørger Dan Jørgensen i DR Fyn/P4 og fortsætter:

"Ingen har nogensinde kunnet sætte en finger på, at han har været en meget meget dygtig betjent og livvagt. Nu må det altså stoppe, og vi må have en saglig politisk diskussion i stedet."

Han mener, at kritikken er skudt forbi:

"Det synes jeg simpelthen er for langt ude. Det er ikke det, vi vil vinde på. Vi vil vinde på den bedste politik, ikke på at nogen sviner Bendt uretfærdigt til."

Bendtsen har beklaget
De Konservatives spidskandidat ved EP-valget, Bendt Bendtsen, har beklaget, at han har spøgt med grunden til, at han i sin tid forlod jobbet som bodyguard i politiet.

"Det er sagt i en soldaterforening med et glimt i øjet og ironi. Men jeg beklager selvfølgelig, hvis jeg har trådt nogen over tæerne," siger han ifølge berlingske.dk. 

Sagt i spøg
Den tidligere vicestatsminister fortalte den 28. oktober 2008, da han holdt foredrag for Garderforeningen i København, at han i 90'erne forlod sit job som bodyguard i politiet med den begrundelse, at han ikke "ønskede ikke at stå i vejen for en kugle", der skulle ramme Socialdemokraternes daværende statsminister, Poul Nyrup Rasmussen. 

Bemærkningen er gengivet i en artikel i Garderforeningens blad. Foreningens formand, Henning Lind Jans, bekræfter overfor politiken.dk, at Bendt Bendtsens ord faldt som refereret.

Forrige artikel OECD: København bør have egen minister OECD: København bør have egen minister Næste artikel Anders Foghs tale ved Venstres landsmøde Anders Foghs tale ved Venstres landsmøde