Dagens overblik: Thulesen Dahl kalder kritik for sit afbud til DF-valgfest for "vild overreaktion"

Kristian Thulesen Dahl kalder Messerschmidts kritik for ”vild overreaktion”. Partier bag Lynetteholm er enige om at stoppe dumping af mudder. Ngo-top ville installere direktør i lejlighed for at få hende væk fra medarbejderne. Få overblikket over dagens nyheder. 

God morgen og velkommen til et friskt nyhedsoverblik her hos Altinget.

Lydoptagelser afslører nu, at bestyrelsen i den prisvindende ngo Liva i årevis har været bekendt med direktør Flora Ghosh’ rolle i de talrige arbejdsmiljø-sager, der har præget organisationen.

Bestyrelsen har flere gange afvist, at Flora Ghosh har medvirket til mobning og overfusning af ansatte.

Men i virkeligheden herskede der dyb bekymring om direktørens adfærd over for medarbejderne.

Liva-toppen arbejdede derfor på at få isoleret hende fra medarbejderne ved at give hende kontor i en separat lejlighed, skriver Altinget.

"Så får man hende lidt væk. Det betyder rent faktisk, inden hun farer op over et eller andet, hun går med," siger tidligere bestyrelsesformand Jan Husum på en optagelse og fortsætter.

"Så skal hun ned ad trappen, hen over gården og op ad trappen igen.”  

Nye spændinger i Dansk Folkeparti

Tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl valgte at udeblive fra valgaftenen på Christiansborg, da partitoppen mødtes efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet.

Partiets nuværende formand Morten Messerschmidt kaldte afbuddet "helt vildt mærkeligt” og understregede, at han "håber og tror", at Kristian Thulesen Dahls "har en rigtig god grund".

Selv forklarede den tidligere formand, at udeblivelsen skyldes prioritering af familien, og over for TV 2 stiller han sig uforstående over for ledelsens reaktion.

”Jeg må sige, at jeg synes, at det er en vild overreaktion. Hvis de virkelig savnede mig så meget, så kunne de jo have ringet til mig. Det er jo ikke noget, man behøver tage med hele Danmark,” siger han til TV 2.

Partier bag Lynetteholm vil stoppe dumping af mudder
Partierne bag milliardprojektet Lynetteholm er blevet enige om, at der ikke længere skal dumpes mudder fra byggeriet i Køge Bugt, skriver Altinget.

Beslutningen kommer, efter at både den svenske regering samt forskere har udtrykt bekymring over mulige miljøkonsekvenser.

“Den gennemførte miljøkonsekvensvurdering giver ikke anledning til bekymring, men der har været rejst opmærksomhed om klapning fra de svenske myndigheder og andre aktører, hvilket giver risiko for forsinkelser af projektet,” lyder det i aftalen.

{{toplink}}

Nu har vi stemt ja. Hvad sker der så?

Danskerne stemte ja til at sløjfe forsvarsforbeholdet i EU. Men hvad skal der så ske nu, og hvornår kan vi deltage fuldt i det europæiske forsvarssamarbejde?

Altingets EU-redaktør giver her et overblik over de næste skridt.

Analyse: Farvel til forbehold giver Forsvaret mere at gabe over

Danskernes beslutning om at fjerne forsvarsforbeholdet kræver, at Forsvaret skal kunne gabe over både territorialforsvar og ekspeditionsforsvar. Og politikerne skal være parate til at betale regningen.

Det skriver Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, i denne analyse.

”Indtil nu har det været enten eller. Eksempelvis blev territorialforsvaret udsultet til fordel for ekspeditionsforsvaret, da der i nullerne skulle slås mod brutale regimer og for vestlige værdier i Irak og Afghanistan. Og de seneste måneder har alt til gengæld handlet om at genopbygge territorialforsvaret.”

”Men med de nye muligheder, som afskaffelsen af forsvarsforbeholdet åbner op for, nytter det ikke noget at bruge alle pengene på traditionelle kamptropper, kampvogne og kampfly.”

{{toplink}}
 
Det sker i dag:

  • Klokken 10:00: Heunicke skal i samråd om fjerde stik til ældre
  • Klokken 10:30: Mette Frederiksen mødes med Udenrigspolitisk Nævn
  • Klokken 17:00: Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) mødes med den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken

Forrige artikel Fire organisationer får særlig millionstøtte med medieaftalen: “Politikerne agerer smagsdommere” Fire organisationer får særlig millionstøtte med medieaftalen: “Politikerne agerer smagsdommere” Næste artikel  Professor revser Københavns beslutning om at sænke hastigheden på vejene: I handler i blinde Professor revser Københavns beslutning om at sænke hastigheden på vejene: I handler i blinde