Corydon: Vi har ikke efterladt huller

FORSVAR: Tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) beskylder Claus Hjort Frederiksen (V) for at benytte en aggressiv retorik i præsentationen af sit kasseeftersyn. Den tidligere regering har ikke dækket over noget, fastholder Corydon.

Den tidligere regering har photoshoppet dansk økonomi.

Sådan lød beskyldningen fra finansminister Claus Hjort Frederiksen forud for præsentationen af det kasseeftersyn, der skal afdække den danske økonomis sande tilstand.

Ved selve præsentationen antydede Claus Hjort også, at regeringen havde været uforsigtige. Manden med ansvaret, tidligere finansminister Bjarne Corydon, kalder det en useriøs retorik.

”Det fremgår tydeligt, at den tidligere regering ikke har efterladt nogen huller i kassen, ikke har dækket over noget som helst. Men at man på nogle punkter har lavet nogle nye skøn rent statistisk, og det gør man altid som finansminister,” siger Bjarne Corydon til TV 2 News.

Peger på fremgang
Den tidligere finansminister hæfter sig ved, at eftersynet viser, at hans regeringen har efterladt økonomien i bedre stand, end de overtog den.

”Vi videregiver en økonomi, hvor alle pilene peger i den rigtige retning. Det går bedre med vækst, ledighed og beskæftigelse, og der er et råderum, som vi kan bruge på det, vi synes er vigtigst.”

”Oven på det får vi en enormt aggressiv politisk retorik, der nok mest skal dække over, at regeringen ikke kan indfri de løfter, der er givet,”siger Bjarne Corydon til TV 2 News.

Claus Hjort Frederiksen erkendte ovenpå eftersynet, at det vil tage længere tid end forventet at indfri valgløfterne.

Der skal prioriteres
Finansministeren kan endnu ikke fortælle, hvilke tiltag der skal udskydes. Men sundhedssektoren vil få sit bebudede løft på den kommende finanslov, som det blev gentaget ved økonomiforhandlingerne med regionerne i sidste uge.

Regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti, anerkender, at der er en udfordring.

”Der er selvfølgelig en udfordring fremadrettet. Det er det, som finanslovsforhandlingerne skal munde ud i, nemlig hvordan vi får rettet op på det,” siger finansordfører René Christensen.

Han peger særligt på et område, der skal løftes ved siden af sundheden.

”Vi bakker selvfølgelig op om, at der er en særlig udfordring på ældre- og sundhedsområdet, men det er der også ved politiet. Både efter terrorangrebet i København og den demografiske udvikling i politiet,” siger han.

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, har omvendt en række konkrete forslag til tiltag, der kan rulles tilbage for at lukke hullet i statskassen.

”Konkret bør man annullere de planlagte sænkelser af selskabsskatten og topskatten, som endnu ikke er trådt i kraft. Og opgive den planlagt boligjob-ordning, der koster mere end én milliard. Det vil frigive midler, vi fx kan bruge til at sikre, at vores ældre medborgere ikke skal vente endnu længere på at få skiftet sengetøj eller få et bad, end de allerede gør i dag,” skriver han i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Claus Hjort: Det vil tage længere tid at indfri valgløfter Claus Hjort: Det vil tage længere tid at indfri valgløfter Næste artikel LA'er melder sig ud og smækker med døren LA'er melder sig ud og smækker med døren