Clinton takker Tørnæs for lederskab

KVINDEKAMP: Hillary Clinton går aktivt ind i dansk kampagne og opfordrer til tæt samarbejde mellem USA og Danmark for sammen at gøre en ekstra indsats for kvinder.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) overrakte tidligt fredag dansk tid en MDG3-fakkel til USA's udenrigsminister Hillary Clinton under et møde i State Department i Washington DC.

Lykønskning fra Hillary
Kampagnen er et led i at nå 2015-målene og bekæmpe fattigdom i verden. Hillary Clinton takkede Danmark og den danske udviklingsminister for lederskab på dette felt og tilføjede:

"Denne administration og jeg er fast besluttet på at arbejde for ligestilling og bedre vilkår og muligheder for kvinder over hele verden. Derfor er jeg stolt over at modtage denne fakkel som et led i en kampagne igangsat af den danske regering. Jeg lykønsker Danmark med dette initiativ."

USA en vigtig medspiller
"Der blæser nye og meget positive vinde fra Washington for arbejdet med kvinder og ligestilling. Obama-administrationen sender stærke signaler om kvinders betydning for udvikling," sagde Ulla Tørnæs efter mødet. 

"Udenrigsminister Hillary Clinton beslutning om at tilslutte sig Danmarks kampagne understreger hendes personlige engagement i at forbedre kvinders vilkår og rettigheder i fattige lande.

At få USA som positiv medspiller har stor betydning ikke bare for kampagnen, men for at skabe konkrete forbedringer i kvinders vilkår, rettigheder og muligheder i de enkelte lande."

Flere end 100 prominente fakkelbærere
Gennem kampagne-fakler har Danmark fået ledere fra hele verden til at give løfter om at gøre en ekstra indsats for kvinders rettigheder og muligheder - politiske såvel som økonomiske.

Den danske kampagne involverer mere end 100 fakkelmodtagere.  De har alle givet løfte om "at gøre noget ekstra" for kvinders ligestilling.

Forrige artikel Venstre vil lave eliteklasser i hver kommune Venstre vil lave eliteklasser i hver kommune Næste artikel Regeringen svigter ulighedsbekæmpelsen Regeringen svigter ulighedsbekæmpelsen